Генштаб виступив з важливими новинами після запеклого бою на Донбасі
Категорія
Україна
Дата публікації

Генштаб виступив з важливими новинами після запеклого бою на Донбасі

Генштаб виступив з важливими новинами після запеклого бою на Донбасі
Джерело:  online.ua

В ході брифінгу за підсумками засідання Ради національної безпеки й оборони за участю секретаря РНБО Олексія Данілова і очільника Генштабу Руслана Хомчака, до якого приєднався й український лідер Володимир Зеленський, стало відомо, що зранку 18 лютого бойовики відкрили вогонь по спостережних пунктах 72-ї і 93-ї окремих механізованих бригад Об’єднаних сил України з трьох напрямків. Зараз – режим "тиші", щоб забрати загиблих з обох сторін, передає ONLINE.UA.

"Після 5-ї ранку незаконні збройні формування відкрили вогонь 72-ї і 93-ї окремих механізовани бригад… Близько 5:15 штурмові групи здійснили спробу за трьома напрямками атакувати спостережні пости на проміжку від Новотошківського до Жолобка. Силами підрозділів цих двох бригад атаку відбито. Зав’язався бій на спостережному пункті "Баня" 72-ї ОМБр. Ми дали адеквтану відповідь зі всього озброєння, яке було необхідно… Станом на цю годину (12:40) бій завершено", - розповідає Руслан Хомчак.

Він також звернув увагу на те, що з 10-ї години проросійські бойовики запросили режим "тиші"

На жаль, в результаті ворожого обстрілу один український воїнзагинув, троє поранених і троє контужених. Наразі пораненим надають допомогу. Окрім того, зазначається, що вже активно працює спільний центр координації і контролю, щоб забрати загиблих.

"За нашим даними, втрати противника підтверджені: 4 загинули, 6 поранених", - додав очільник Генштабу.

Як повідомляв ONLINE.UA, МЗС закликало міжнародну спільноту до реакції на криваві спроби наступу окупаційних військ Росії на Донбасі, які почалися у вівторок, 18 лютого.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?