Україна звернулася до міжнародної спільноти через кривавий бій на Донбасі
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна звернулася до міжнародної спільноти через кривавий бій на Донбасі

Україна звернулася до міжнародної спільноти через кривавий бій на Донбасі
Джерело:  online.ua

Міністерство закордонних справ України закликало міжнародну спільноту до реакції на криваві спроби наступу окупаційних військ Росії на Донбасі, які почалися у вівторок, 18 лютого. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на речницю установи Катерину Зеленко у Twitter.

За її словами, бойовики так званої "ЛНР" спробують почати ескалацію війна в Україні.

"Дуже стурбовані ескалацією конфлікту на Донбасі після останньої російської атаки. Використання забороненої зброї призвело до нової хвилі жертв. Це останнє порушення домовленостей, досягнутих на зустрічі нормандської четвірки. Ми закликаємо міжнародну спільноту засудити цю ескалацію", - пояснила прессекретарка.

Нагадаємо, бойовики вранці у згаданий день атакували підрозділи ЗСУ під Новотошківським, Оріховим, Кримським, Хутором Вільним. Під прикриттям артилерії вони намагалися прорвати українські позиції.

Один військовослужбовець загинув у бою. Інші чотири отримали поранення.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Луганській ВЦА зазначили, що Об'єднані сили тримають оборону на згаданій ділянці лінії розмежування. Вони завдають відсіч противнику відповідно до старої тактики, яку використовували у 2015-2016 роках для підтримання тиші.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?