Підрозділи обороняються - Луганська ВЦА пояснила ситуацію із загостренням
Категорія
Україна
Дата публікації

Підрозділи обороняються - Луганська ВЦА пояснила ситуацію із загостренням

Підрозділи обороняються - Луганська ВЦА пояснила ситуацію із загостренням
Джерело:  24 канал

Українські військовослужбовці втримали позиції під час спроби бойовиків так званої "ЛНР" провести наступальну операцію, зазначили у Луганській ВЦА. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "24 канал".

За словами радника голови адміністрації Віталія Шведова, ситуація була напруженою ще напередодні, ввечері у понеділок, 17 лютого. Загострення почалося з обстрілів населених пунктів Золотого та Оріхового.

"18 лютого станом на 5:00 було ураження території квадратами. У такий спосіб накривають, коли робиться артпідготовка зазвичай, або "прощупується" напрямок для подальшого руху", - додав посадовець.

Він пояснив, що подібних за масштабом обстрілів не було вже кілька років.

"Бойові підрозділи обороняються. Але розумієте, коли йде масштабний обстріл з артилерією, краще на превентивні все робити. Тобто не "спостерігаємо, нічого не робимо", - підкреслив Шведов.

Ця тактика у 2015-2016 роках призвела до того, що російський агресор не атакував українські позиції — ЗСУ завжди давали жорстку відсіч.

Нагадаємо, внаслідок спроби наступу окупантів поранення отримали четверо військовослужбовців. Один український боєць загинув.

Як повідомляє ONLINE.UA, український державний лідер Володимир Зеленський виступив зі спеціальною заявою на тлі загострення. Він назвав криваві обстріли на Донбасі провокацію у річницю трагедії під Дебальцевим.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?