Загострення на Донбасі: Зеленський терміново звернувся до українців
Категорія
Політика
Дата публікації

Загострення на Донбасі: Зеленський терміново звернувся до українців

Загострення на Донбасі: Зеленський терміново звернувся до українців
Джерело:  online.ua

Президент України Володимир Зеленський терміново звернувся до населення держави на тлі загострення в зоні проведення Операції Об'єднаних сил. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційний канал лідера в Telegram.

За його словами, російський агресор почав цинічну провокацію з нагоди п'ятої річниці Дебальцівської трагедії. Бойовики використали зброю, яку забороняють Мінські домовленості.

"Воїни Збройних сил України дали гідну відсіч агресору. На жаль, з нашого боку є втрати. Станом на зараз бій завершено. Це не просто цинічна провокація, метою якої є натиснути на дебальцівську рану, яка ніколи не загоїться повністю. Це – спроба зірвати мирний процес на Донбасі, який почав просуватися хоч і невеликими, але невпинними кроками", - вважає Зеленський.

Він нагадав про дотримання українською стороною усіх міжнародних домовленостей та відданість курсу завершення війни. Паралельно Київ налаштований рішуче давати відсіч агресору.

Нагадаємо, штаб Операції Об'єднаних сил проінформував про початок бою вранці у вівторок, 18 лютого.

Як повідомляв ONLINE.UA, важке зіткнення завершилося після 10:00. На Луганщині бойовики намагалися провести наступ під прикриттям артилерії та потужних мінометів. Втрати серед українських військовослужбовців — один загиблий, четверо поранених.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?