Генштаб ЗСУ не підтверджує причетність до вибухів на території білоруської "Зябровки"
Категорія
Україна
Дата публікації

Генштаб ЗСУ не підтверджує причетність до вибухів на території білоруської "Зябровки"

Генштаб ЗСУ не підтверджує причетність до вибухів на території білоруської "Зябровки"
Джерело:  online.ua

У Генеральному штабі ЗСУ не володіють інформацією про вибухи у районі білоруського аеродрому "Зябровка" в Білорусі.

Джерело: брифінг Олексія Громова

Генштаб прокоментував вибухи у Білорусі

Заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ Олексій Громов сказав, що Генштаб володіє лише тою інформацією, яку оприлюднили міністерства оборони Білорусі та Росії.

Дійсно на аеродромі "Зябровка" були вибухи. Напередодні були подібні вибухи на аеродромі Саки. Звичайно, що кожен військовослужбовець ЗСУ, кожен підрозділ мав би на меті, намагався би «зірочку» за збитий прималювати собі. Але на даний час ми маємо лише ті факти, які коментують міністерство оборони Білорусі і міністерство оборони Росії, - сказав Громов.

Нагадаємо, що у ніч з 10 на 11 серпня на білоруському аеродромі "Зябровка" пролунали вибухи.

Моніторингова група "Беларускі Гаюн" повідомляла про спалахи та вибухи в районі Зябровки близько 00:30.

Надходить інформація, що в районі аеродрому "Зябровка" чути вибухи та видно спалахи. Дані підверджують відразу кілька джерел. За різними даними, починаючи з 00:30 було не менше 8 спалахів.

У липні стало відомо, що аеродром у Зябровці, у Гомельській області Білорусі, контролюється росіянами, які облаштували там свою військову базу.

На території аеродрому перебував ракетний дивізіон ракетного комплексу "Іскандер – М" та дивізіон С-400".

У Міноборони Білорусі заявили, що під час контрольного пробігу однієї з одиниць техніки після проведеної заміни двигуна сталося її займання. Пожежу загасили, а постраждалих немає.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?