На конференції в Данії домовилися про понад 1,5 млрд євро допомоги Україні
Категорія
Світ
Дата публікації

На конференції в Данії домовилися про понад 1,5 млрд євро допомоги Україні

На конференції в Данії домовилися про понад 1,5 млрд євро допомоги Україні
Джерело:  online.ua

Україна отримає мільярди доларів на підтримку війни проти Росії після донорської конференції в Данії в якій взяли участь 26 країн.

Джерело: Jyllands-Posten

Результати оборонної конференції в Копенгагені

На донорській конференції в Копенгагені Данія та низка інших країн погодилися підтримати Україну у війні проти Росії понад 1,5 млрд євро.

Про це на прес-конференції заявив міністр оборони Мортен Бьодсков. На конференції були пристуні міністр оборони України Олексій Резніков і міністр оборони Великої Британії Бен Воллес.

Гроші можуть піти, наприклад, на озброєння та навчання українських військових. І ця сума може продовжувати зростати, - стверджує Бьодсков.

Ряд країн також сигналізували про свою готовність підтримати, але спочатку вони повинні повернутися додому і обговорити це у своїх парламентах, — каже він.

На конференції також погоджено створення фонду для збільшення фінансування виробництва озброєнь. Він буде створений Великою Британією.

Конференція також підняла питання розмінування в Україні. Тут Ісландія відіграватиме провідну роль у підготовці місії з розмінування.

Крім того, деякі країни, такі як Польща та Словаччина, оголосили на конференції, що вони збільшать виробництво військової техніки.

Олексій Резніков на прес-конференції каже, що "задоволений конференцією і результатом".

Стосовно того, що саме Україна хоче отримати, то країни «знають список бажань».

Вони вирішуватимуть, хто що готовий поставити Україні за ці гроші, – каже міністр оборони України.

Міністри неодноразово наголошують на важливості допомоги Україні проти Росії.

Боротьба України – це наша боротьба. Ми разом, і ми разом з Україною, – каже Мортен Бьодсков.

Бен Воллес каже, що у війні «Росія почала зазнавати невдач у багатьох сферах».

Він зазначає, що росіяни кілька разів "модифікували" ціль вторгнення і зараз зосереджуються лише на місцях на півдні та сході України.

У вересні сторони донорської конференції проведуть подальшу віртуальну зустріч.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?