Війська РФ знову обстріляли ЗАЕС — зафіксували десять прильотів
Категорія
Україна
Дата публікації

Війська РФ знову обстріляли ЗАЕС — зафіксували десять прильотів

Війська РФ знову обстріляли ЗАЕС — зафіксували десять прильотів
Джерело:  online.ua

11 серпня російські війська знову обстріляли Запорізьку атомну електростанцію. П’ять «прильотів» зафіксовано у районі комендатури станції та ще  п’ять в районі пожежної частини, яка розташована неподалік від ЗАЕС.

Джерело: Енергоатом

ЗАЕС знову піддалася російським обстрілам

Повідомляється, що зафіксовано п’ять «прильотів» у районі комендатури станції – безпосередньо поруч із дільницею зварки та сховищем джерел випромінювання.

На невеличкій ділянці зайнялася трава, але, на щастя, ніхто не постраждав. Однак ворог на цьому не зупинився, - написали в Енергоатомі.

Ще п’ять «прильотів» сталися в районі пожежної частини, яка розташована неподалік від ЗАЕС.

Внаслідок обстрілів на станції не вдалося вчасно провести «перезмінку». Адже задля безпеки атомників автобуси з персоналом наступної зміни розвернули назад в Енергодар. Допоки ситуація остаточно не нормалізується, роботу продовжуватимуть працівники попередньої зміни.

За словами Енергоатома, ситуація на станції наразі є контрольованою.

Інформація, яку миттєво почали розганяти у ворожих пабліках, що нібито персонал у паніці полишає станцію, є фейковою та маніпулятивною. Це теж зброя, з якої росіяни намагаються нищити ЗАЕС, тому довіряйте лише офіційним джерелам.

Також там додають, що станом на 08:00 11 серпня 2022 року Запорізька АЕС працює з ризиком порушення норм радіаційної та пожежної безпеки.

Фото — facebook.com/energoatom.ua

Ситуація на окупованій ЗАЕС

Періодичні обстріли ЗАЕС російськими військами з РСЗВ на минулому тижні спричинили серйозний ризик для безпечного функціонування станції.

У результаті атаки на Запорізьку АЕС на одному з енергоблоків спрацював аварійний захист, відключений один із трьох працюючих енергоблоків.

Внаслідок обстрілів серйозно пошкоджено азотно-кисневу станцію та об‘єднаний допоміжний корпус. Залишаються ризики витоку водню та розпилення радіоактивних речовин, також високою є пожежна небезпека.

Крім того, пошкоджені три датчики радіаційного моніторингу навколо майданчика ССВЯП ЗАЕС.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?