Росіяни не пускають Червоний Хрест до колонії Оленівки
Категорія
Україна
Дата публікації

Росіяни не пускають Червоний Хрест до колонії Оленівки

Росіяни не пускають Червоний Хрест до колонії Оленівки
Джерело:  online.ua

Уповноважений ВР з прав людини Дмитро Лубінець повідомив, що РФ досі не надали доступ до колонії в Оленівці представникам Міжнародного комітету Червоного хреста. ООН вивчає запити України і Росії про проведення розслідування.

Джерело: Дмитро Лубінець в ефірі телемарафону

Червоний Хрест не має доступу до Оленівки

Попри заяви РФ, що нібито вони надали доступ до місця трагедії в Оленівці представникам МКЧХ і представникам моніторингової місії ООН, сьогодні я отримав від Міжнародного комітету Червоного хреста відповідь, що ні, їм не надали такий доступ, - сказав він.

Лубінець також додав, що Україна отримала сигнал, що окупанти готові повернути тіла загиблих, але "після закінчення розслідування". При цьому вони не сказали, скільки це займе часу.

Нагадаємо, що 31 липня Міноборони Російської Федерації заявило, що запросило експертів ООН і Міжнародного Комітету Червоного Хреста в колонію на місце загибелі українських військовополонених в Оленівці.

Водночас, ООН отримала від української та російської сторін запити щодо про розслідування удару по колонії в Оленівці.

ООН розглядає запити України і Росії про проведення розслідування смертельного нападу в п'ятницю на об'єкт, де утримувалися військовополонені в Оленівці. ООН вивчає, чи є умови, які зробили б розслідування можливим, - сказав прессекретар генсек ООН Стефан Дюжаррік.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?