Зеленський поговорив з Макроном про зброю для України та розслідування воєнних злочинів РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський поговорив з Макроном про зброю для України та розслідування воєнних злочинів РФ

Зеленський поговорив з Макроном про зброю для України та розслідування воєнних злочинів РФ
Джерело:  online.ua

Президент України Володимир Зеленський півтори години говорив з президентом Франції Еммануелем Макроном. Темами перемовин стали перебіг протидії російській агресії, постачання нового озброєння, воєнні злочини РФ, продовольча криза та повоєнна відбудова України.

Джерело: Офіс президента

Зеленський поговорив з Макроном

Зеленський поінформував Макрона про перебіг протидії російській агресії та ситуацію на полі бою.

Ми ведемо війну проти справжньої держави-терориста. Сплановане цинічне знищення Росією українських військовополонених в Оленівці – свідчення цього, – наголосив Зеленський.

Також він подякував Франції за рішуче засудження цього злочину проти людяності та готовність сприяти притягненню винних до відповідальності.

Також сторони домовилися координувати подальші дії з надання Україні безпекової допомоги як Францією, так і іншими міжнародними партнерами, зокрема щодо задоволення першочергових потреб українських захисників у сучасному озброєнні.

фото — president.gov.ua

Володимир Зеленський та Еммануель Макрон торкнулися проблематики воєнних злочинів РФ.

Усі винні мають бути покарані. Це наша принципова позиція, – наголосив президент.

Ще увагу приділили участі Франції у повоєнній відбудові України, зокрема долученню до реалізації Fast Recovery Plan.

Особливе місце у розмові посіла тема глобальної продовольчої безпеки. Співрозмовники привітали ініціативу з перевезення українського зерна й наголосили на необхідності її неухильної реалізації. Було також обговорено практичні аспекти нарощування експорту українського збіжжя іншими логістичними шляхами.

Макрон детально розповів про підсумки свого турне країнами Африки, одним із результатів якого стало розширення антивоєнної коаліції та консолідація міжнародної підтримки України.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?