Генштаб ЗСУ переходить на інший формат роботи - пояснення Міноборони
Категорія
Україна
Дата публікації

Генштаб ЗСУ переходить на інший формат роботи - пояснення Міноборони

Генштаб ЗСУ переходить на інший формат роботи - пояснення Міноборони
Джерело:  ua.interfax.com.ua

Міністр оборони України Андрій Загороднюк анонсував перехід Генштабу ЗСУ на J-структуру, якою користуються союзники НАТО. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

За його словами, це наблизить формат роботи військових структур до командування Альянсу.

"Стандарти діляться на політичні, адміністративні і технічні. За минулий рік ми вже ввели близько сотні стандартів. Найбільше – в кінці року. Адміністративні ми вводимо на початку цього року. Зокрема, в лютому повинен бути перехід на J-структуру Генерального штабу. Для неї все готово, зараз дещо допрацьовуємо", - пояснив Загороднюк.

Очільник Міноборони додав, завдяки змінам у законодавство про нацбезпеку та оборону поміняється структура управління ЗСУ. У майбутньому, зокрема, буде розмежовано кілька напрямків служби.

"Тобто існує керівництво Збройних сил, головнокомандувач, усі його служби і далі йдуть 2 основних напрямки: формування (тут підготовка та забезпечення і формування бригад, і оснащення озброєнням, військовою технікою, інфраструктурою і т. д.) і виконання бойових операцій. Головна проблема всі ці роки війни полягала в тому, що у нас все це було разом", - зазначив він.

Вважається. Що такий крок стане оптимізацію, бо не буде більше сконцентровано у руках лише кількох людей ведення операцій, підготовки тощо.

Як повідомляв ONLINE.UA, Андрій Загороднюк також анонсував покрокове впровадження дорожніх карт щодо стандартів НАТО у ЗСУ вже з січня 2020 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?