Стало відомо, коли ЗСУ почнуть переходити на стандарти НАТО
Категорія
Політика
Дата публікації

Стало відомо, коли ЗСУ почнуть переходити на стандарти НАТО

Стало відомо, коли ЗСУ почнуть переходити на стандарти НАТО
Джерело:  ua.interfax.com.ua

Вже цього січня українська влада почне впроваджувати перші дорожні карти щодо стандартів НАТО у лавах ЗСУ. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

За словами міністра оборони Андрія Загороднюка, представники Києва провели у Брюсселі системні зустрічі з цих питань.

"Як має впроваджуватися реформа в тісній кооперації з НАТО, щоб вони розуміли наші дії та повністю підтримували їх - ці дорожні карти було погоджено і підтримано. Перші дорожні карти вже будуть у січні, тому що стандартів там кілька сотень", - пояснив він.

Загороднюк додав, дорожня карта буде пов'язана з окремими напрямками військ, бо кожен з них знаходиться у різному стані.

"У деяких він такий, що можна вже завтра сертифікацію проходити, в деяких її вже пройшли (наприклад, у Силах спеціальних операцій), а в деяких - необхідно будувати все від самого початку", - резюмував міністр.

Серед видів військ, які майже повністю відповідають критеріям НАТО, він назвав Військово-морські сили.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше у Генштабі  стверджували, що вже у 2020 році українські військовослужбовці почнуть посилено вивчати англійську мову. Цей крок - один з елементів впровадження стандартів Альянсу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?