Геращенко: угоду про дружбу з РФ не розриватимуть
Категорія
Україна
Дата публікації

Геращенко: угоду про дружбу з РФ не розриватимуть

Геращенко: угоду про дружбу з РФ не розриватимуть
Джерело:  online.ua

Віце-спікерка Верховної Ради Ірина Геращенко заявила, що угоду про дружбу між Україною та Росією не розриватимуть, її просто не продовжуватимуть. Про це вона повідомила в ході погоджувальної ради, передає ONLINE.UA.

Віце-спікерка просить звернути особливу увагу на різницю між денонсацією і непролонгацією угоди.

"Мова не йде ні про яку денонсацію, бо ми вимагатимемо від Російської Федерації в усіх міжнародних судах, у Гаазі відповідати за те, що вони порушили цю угоду", - сказала Геращенко.

Вона також зазначила, що Україна побачила дуже небезпечну риторику, в якій озвучувався сценарій Кремля, який насправді давно розірвав угоду про дружбу між Україною та Росією.

"І в українському парламенті багато депутатів намагалися українськими руками це реалізувати – розірвавши угоду для того, щоб в України потім у міжнародних судах не було ключового – вимоги до РФ виконувати цю угоду для того, щоб не тероризувати наш суверенітет і цілісність", - додала. Геращенко.

Віце-спікерка підкреслила, що мова йде виключно про непролонгацію.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у Кремлі вперше прокоментували намір України вийти з Договору про дружбу, співробітництво і партнерство (так званого "Великого договору").

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?