У Путіна нарешті прокоментували намір України вийти з Договору про дружбу з РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

У Путіна нарешті прокоментували намір України вийти з Договору про дружбу з РФ

У Путіна нарешті прокоментували намір України вийти з Договору про дружбу з РФ

У Кремлі вперше прокоментували намір України вийти з Договору про дружбу, співробітництво і партнерство (так званого "Великого договору"). Так, прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що  відносини між країнами "важко чимось зіпсувати", передає ONLINE.UA з посиланням на  УНІАН.

"Двосторонні відносини перебувають безперечно в ситуації, яку буде важко чимось зіпсувати. Двосторонні відносини перебувають у глибокій кризі. Поки що немає жодних факторів, які свідчили б про наявність перспектив у нинішній ситуації до їх нормалізації", - сказав він.

Окрім того, речник Кремля додав, що "навіть в умовах цієї глибокої кризи було б нерозумно робити якісь кроки, які завдадуть додаткової шкоди народам двох країн". Він у своїй манері зауважив, що РФ ніколи не була прихильницею погіршення відносин і прихильницею згортання цих відносин.

"Росія завжди була противницею і опонентом дій українського керівництва щодо південного сходу власної країни. Ось це та ситуація, яку ми маємо", - заявив Пєсков.

Нагадаємо, 28 серпня президент Петро Порошенко доручив МЗС готуватися до розриву базового договору про дружбу з РФ. Він підкреслив, що найближчим часом Україна здійснить для цього всі необхідні кроки.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  Порошенко найближчим часом очікує від МЗС необхідний пакет  документів для таких дій. Окрім того, президент нагадав про інші кроки з дистанціювання України від РФ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?