Герус пояснив, чи зростуть ціни на пальне в Україні
Категорія
Економіка
Дата публікації

Герус пояснив, чи зростуть ціни на пальне в Україні

Герус пояснив, чи зростуть ціни на пальне в Україні
Джерело:  online.ua

Представник президента в уряді Андрій Герус запевняє, що ситуація на ринку дизпалива знаходиться під контролем і запровадження спецмит на імпорт пального з Російської Федерації не призведе до зростання цін на заправках.

Про це Герус заявив на брифінгу в Міністерстві інфраструктури, повідомляє ONLINE.UA.

За словами чиновника, слід передбачати, що постачання російських нафтопродуктів в Україну після запровадження зменшиться приблизно вдвічі.

«Загалом, поставки російського палива в серпні місяці зменшаться майже вдвічі. Це те, що стосувалось трубопровідного транспорту – буде зменшено з 200 до десь 100 тисяч тонн», – повідомив Герус.

Як стверджує Герус, спецмита дозволять демонополізувати ринок нафтопродуктів України, який сьогодні де-факто контролюється російськими компаніями. Але українські споживачі від цього не постраждають, оскільки Україна вже збільшила постачання нафтопродуктів з інших напрямків.

«По серпню місяцю ми бачимо величезний додатковий ресурс, насамперед, з Білорусі, з моря, і з країн ЄС. І цей ресурс з запасом компенсує зниження поставок дизелю з Росії», – запевняє представник президента.

Також в Міністерстві інфраструктури зараз формують оперативний штаб, який працюватиме з найбільшими нафтотрейдерами України.

Як відомо, з 1 серпня постачальники дизельного палива з Росії будуть зобов’язані платити спецмито у розмірі 3,7%. А вже з 1 жовтня митний збір в Україні підвищать до 4%. Так український уряд вирішив відповісти на рішення Москви обмежити постачання нафтопродуктів до нашої країни.

Нагадаємо, що вчора стало відомо, що в ДМС хочуть змінити вартість розмитнення автомобілів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?