В ДМС хочуть змінити вартість розмитнення автомобілів – перші подробиці
Категорія
Економіка
Дата публікації

В ДМС хочуть змінити вартість розмитнення автомобілів – перші подробиці

В ДМС хочуть змінити вартість розмитнення автомобілів – перші подробиці
Джерело:  online.ua

Новий керівник Державної митної служби Максим Нефьодов планує зробити процес розмитнення «євроблях» максимально прозорим. Це дозволить знищити корупцію на митних постах і дасть можливість автомобілістам самостійно прораховувати вартість машин.

Про це очільник ДМС Максим Нефьодов заявив у інтерв’ю для «5 каналу», повідомляє ONLINE.UA.

За словами Нефьодова, зараз люди дізнаються про вартість митних зборів, які вони мають сплатити при ввезенні автомобіля, безпосередньо на кордоні. Причиною цього служать каталоги Schwacke.

«Якщо ви приїдете на кордон – на кордоні є так звані утаємничені каталоги Schwacke, за якими визначається ціна, і комусь пропускають (авто), комусь донараховують (мито), а комусь – донараховують утричі», – розповів Нефьодов.

Чиновник зазначив, що насправді детальної статистики ні у кого немає і ніхто не знає деталей, як саме нараховують податки на авто. Через це серед українських автомобілістів поширюються чутки, що на різних митницях використовують різні індикативи, а процес розмитнення «м’яко кажучи, напівлегальний».

Для вирішення проблеми Нефьодов хоче створити єдину базу вартості розмитнення автомобілів на основі даних про вже завезені машини. І хоча всі ціни неможливо вказати точно, але все ж вартість розмитнення однакових авто, незалежно від комплектації, повинна бути у приблизно єдиних цінових рамках.

Існування такої бази знизить корупцію на митниці, захистить власників автомобілів та дозволити їм заздалегідь мати інформацію, скільки доведеться сплатити за розмитнення.

Нагадаємо, що кілька тижнів тому новий глава митної служби розповів про кричущі факти зловживань на одній з найбільших митниць на західному кордоні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?