Гібридний трибунал дозволить Путіну уникнути відповідальності —прем'єр-міністр Естонії
Категорія
Політика
Дата публікації

Гібридний трибунал дозволить Путіну уникнути відповідальності —прем'єр-міністр Естонії

Гібридний трибунал дозволить Путіну уникнути відповідальності —прем'єр-міністр Естонії
Джерело:  online.ua

На переконання прем'єр-міністра Естонії Каї Каллас, для притягнення керівництва РФ до відповідальності за воєнні злочини в Україні під час вторгнення необхідно створювати спецтрибунал, адже проведення так званого гібридного трибуналу дозволить кремлівському диктатору та військовому злочинцю Володимиру Путіну уникнути відповідальності.

Джерело: пресконференція президента Володимира Зеленського та глави уряду Естонії

Путіна можна притягнути до відповідальності тільки за умови спецтрибуналу 

Ми підтримуємо міжнародний трибунал з розслідування злочину агресії. Воєнні злочини можуть розглядатися Міжнародним кримінальним судом і судами в Україні, тому що вони тут скоювалися. Якщо ж говорити про злочин агресії, це злочин лідерів. Я юрист за освітою і можу сказати, що будь-який гібридний трибунал дозволить Путіну, Лаврову та іншим уникнути відповідальності. Треба чітко наголошувати, що злочин агресії – це злочин, який скоюють лідери і саме їх треба притягнути до відповідальності за це, - зазначила Каллас.

Що заважає створенню спецтрибуналу проти Путіна та його оточення 

Очільниця уряду Естонії підкреслила, що видача Міжнародним кримінальним судом ордеру на арешт Путіна вже стала однією з перешкод на шляху до проведення спецтрибуналу проти кремлівського диктатора та його оточення.

І хтось може назвати це перемогою, тому що вже виданий ордер на арешт. Але я дуже активно виступаю за міжнародний трибунал у дуже чіткому форматі, який дозволить притягнути до відповідальності лідерів, які ухвалили рішення про вторгнення в Україну. Ми допоможемо зробити так, що не буде безкарності, не буде імунітету за злочини росіян, у тому числі за злочин агресії. Притягнення до відповідальності російських лідерів за геноцид, за злочини проти людяності це і є мета. Ми можемо продемонструвати, що депортація була злочином цього режиму, як і напад на український народ. Злочини без покарання заохотять нові звірства, - підкреслила Каллас.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?