Глава Boeing раптово втратив роботу: відома причина
Категорія
Світ
Дата публікації

Глава Boeing раптово втратив роботу: відома причина

Глава Boeing раптово втратив роботу: відома причина
Джерело:  online.ua

Денніс Мюленбург пішов з поста головного виконавчого директора американської авіабудівної компанії Boeing. Причиною його раптової відставки стали проблеми з літаками 737 Max. Про гучну кадрову перестановку в Boeing повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу компанії.

Відомо, що рада директорів Boeing прийняла рішення відправити у відставку Денніса Мюленбурга, щоб відновити репутацію компанії. На думку членів ради директорів, зміна керівництва Boeing сприятиме відновленню довіри до діяльності компанії.

Повідомляється, що Мюленбурга на посаді глави Boeing змінить Девід Калхун, який зараз обіймає посаду голови правління компанії. Він вже прокоментував своє призначення, зазначивши, що "твердо вірить в майбутнє літака 737 MAX".

Нагадаємо, Денніс Мюленбург пропрацював в Boeing майже 35 років. Він прийшов в компанію в 1985 році. У 2015 році Мюленбурга призначили головним виконавчим директором Boeing. Цю посаду він поєднував з посадою голови ради директорів, з якої його також зняли в жовтні цього року.

Слід зазначити, що кілька днів тому в компанії Boeing вирішили призупинити виробництво лайнерів 737 MAX з січня наступного року. Їх експлуатацію призупинили по всьому світу після двох масштабних авіакатастроф: в жовтні 2018 лайнер розбився в Індонезії (загинули 189 осіб), інший зазнав аварії в Ефіопії в березні 2019 роки (загинули 157 осіб).

На тлі проблем з літаками 737 MAX, які повинні були стати основним комерційним проєктом компанії, з критикою на адресу Boeing виступали багато співробітників. Зокрема, колишній менеджер Boeing Ед Пірсон, який пропрацював на підприємстві десять років, зізнався, що боїться відправляти свою сім'ю в подорожі на літаках Boeing, а менеджер з контролю якості компанії Джон Барнетт також звинуватив організацію в використанні бракованих деталей при складанні авіалайнерів .

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що засновники Google раптово пішли у відставку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?