Засновники Google Пейдж і Брін неочікувано пішли з посад - уже відома причина
Категорія
Технології
Дата публікації

Засновники Google Пейдж і Брін неочікувано пішли з посад - уже відома причина

Засновники Google Пейдж і Брін неочікувано пішли з посад - уже відома причина
Джерело:  online.ua

Всесвітньо відомі засновники Google Ларрі Пейдж і Сергій Брін неочікувано для всіх відійшли від управління материнською структурою компанії - холдингом Alphabet. Як зазначається, Пейдж залишив посаду гендиректора, а Брін – президента холдингу.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "The New York Times".

Наразі відомо, що новим очільником Alphabet буде гендиректор Google Сундар Пічаї, який поєднуватиме дві посади. Також вказано, що легендарні Пейдж і Брін продовжать роботу в холдингу в якості членів ради директорів.

"Вони пояснили своє рішення бажанням спростити структуру менеджменту Alphabet. Як зазначається у їхньому листі, через 21 рік після заснування Google, коли компанія досягла "повноліття", настав час грати "роль гордих батьків, пропонуючи поради і любов, але не щоденне бурчання", - сказано в повідомленні.

Варто зазначити, що видання "The New York Times" називає це кінцем епохи для Google, оскільки Пейдж і Брін уособлювали компанію з моменту заснування та були двома найвпливовішими діячами технологічної галузі нарівні зі засновниками Apple та Microsoft, Стівом Джобсом та Біллом Гейтсом.

Нагадаємо, Google - американська публічна транснаціональна корпорація, яку заснували 1998 року аспіранти Стенфордського університету Ларрі Пейдж і Сергій Брін. Це найпопулярніший пошуковий сервіс станом на 2019 рік, має у власності, зокрема YouTube і Blogger. Штаб-квартира корпорації розташована в Кремнієвій долині, представництва компанії також є в Північній Америці, Європі та Азії.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно корпорація Google заявила про досягнення так званої "квантової переваги" новим комп’ютером.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?