В Google розповіли про випробування нового квантового комп'ютера
Категорія
Технології
Дата публікації

В Google розповіли про випробування нового квантового комп'ютера

В Google розповіли про випробування нового квантового комп'ютера
Джерело:  BBC

Корпорація Google заявила про досягнення так званої "квантової переваги" новим комп'ютером. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на BBC Україна.

На думку спеціалістів, новий прилад перевершив усіх звичайних "колег".

Квантовий процесор Sycamore виконав поставлену - і дуже виняткову - задачу за 200 секунд. Вважається, що найпотужніші суперкомп'ютери світу виконали б це за 10 тисяч років.

Квантові брати відрізняються від відомих нам пристроїв кількістю опрацьованої інформації. Кожен комп'ютер оперує одиницями під назвою "біт". Вони мають одне з двох значень - 0 чи 1. Квантовий "кубіт" дозволяє працювати швидше, бо може бути 0 та 1 водночас.

Новітній процесор Google працював на 54 кубітах, проте один з них напередодні випробувань вийшов з ладу. За словами фахівця Джона Мартініса, йому поставили завдання випадковою вибіркою - щодо створення набору чисел з випадковим розподілом.

"Це вражаючий пристрій і, безумовно, вражаюче досягнення. Ми ще перебуваємо за десятиліття від справжнього квантового комп'ютера, який міг би вирішити проблеми, що нас цікавлять. Це цікавий експеримент. Він показує, що вони мають великий контроль над своїм пристроєм, він показує, що у них низькі показники помилок. Але це зовсім не така точність, яка нам потрібна від повномасштабного квантового комп'ютера", - цитує служба професора Джонатана Оппенгайма з UCL.

Як повідомляв ONLINE.UA, корпорація Apple почала процес отримання патенту на так зване "розумне кільце". Пристрій отримав передбачувану назву - Apple Ring.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?