Глава Кабміну дав гучну обіцянку українцям - що відомо
Категорія
Економіка
Дата публікації

Глава Кабміну дав гучну обіцянку українцям - що відомо

Глава Кабміну дав гучну обіцянку українцям - що відомо
Джерело:  online.ua

Кабмін завершив підготовку змін до держбюджету України в зв'язку зі спалахом коронавіруса в країні. Вони передбачають виділення допомоги українцям, які постраждали через карантин, а також виплати медпрацівникам, задіяних в боротьбі з коронавірусною хворобою. Як змінять держбюджет і хто отримає допомогу повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, передає ONLINE.UA.

"Закінчили попередню роботу над змінами до держбюджету. Це був складний процес, але саме цього вимагають складні часи", - повідомив Шмигаль.

Глава Кабміну уточнив, що незважаючи ні на що, витрати в держбюджеті на інфраструктуру і розвиток, культуру і освіту вдалося зберегти. При цьому з держбюджету будуть виділені гроші на створення Стабілізаційного фонду, з якого фінансуватимуться:

  • додаткові виплати медичним та іншим працівникам, які безпосередньо задіяні в боротьбі з коронавірусною хворобою;

  • грошова допомога пенсіонерам;

  • виплати українцям, які через поширення хвороби і протиепідемічні заходи втратили роботу;

  • фінансова допомога вітчизняному бізнесу.

Більш детальну інформацію про те, як довелося змінити держбюджет України на 2020 року у зв'язку з пандемією коронавіруса, Шмигаль пообіцяв оприлюднити після того, як всі зміни будуть затверджені.

Раніше повідомлялося, що Кабмін вирішив направити до Верховної Ради України ряд змін в державний бюджет 2020 року, серед яких - зменшення доходу держбюджету на 115 млрд грн і збільшення витрат на 96 млрд грн, а також створення Стабілізаційного фонду в розмірі 124 млрд гривень на виконання соціальних зобов'язань.

Як повідомляв ONLINE.UA, прем'єр-міністр Денис Шмигаль вже попереджав українців, що держбюджет доведеться переглянути і змінити через ситуацію, що склалася з коронавірусом. Зміни, за його словами, будуть прийняті невідкладно.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?