Новий глава Кабміну зробив важливе попередження українцям
Категорія
Україна
Дата публікації

Новий глава Кабміну зробив важливе попередження українцям

Новий глава Кабміну зробив важливе попередження українцям
Джерело:  online.ua

Очільник Кабміну Денис Шмигаль в ході години запитань до уряду заявив, що оновлений Кабінет міністрів переглядатиме державний бюджет на 2020 рік та вноситиме зміни для виконання соціальних зобов'язань, передає ONLINE.UA.

"Щодо перегляду бюджету. Працюємо сьогодні і завтра, дивимося на можливості бюджету. І невідкладно, як тільки будемо готові, будемо пропонувати зміни до бюджету, щоб виконати соціальні зобов'язання", - заявив політик.

Денис Шмигаль також наголосив, що питання щодо бюджетної децентралізації буде розглянуто на урядовому засіданні уже найближчим часом.

"У середу на Кабміні повторно розглянемо питання про надання бюджетної самостійності ще 67 ОТГ, де були проведені вибори ... Тобто, все 1045 громад будуть переведені з другого кварталу на прямі міжбюджетні відносини. Це надасть їм самостійність", - підкреслив Шмигаль.

Варто зазначити, що нещодавно очільник уряду заявляв, що новий Кабмін планує переглянути державний бюджет в частині збільшення видатків для виплати пенсій.

Як відомо, 4 березня український парламент звільнив Олексія Гончарука з посади прем’єр-міністра на підставі поданої ним заяви. Це означає автоматичну відставку усього Кабміну. Цього ж дня Верховна Рада 291 голосом проголосувала за призначення прем’єр-міністром в.о. віцепрем’єра Дениса Шмигаля. Окрім того, Рада проголосувала за призначення нового складу уряду. У списку було 15 прізвищ.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Денис Шмигаль виступив з доволі неочікуваною пропозицією. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?