Глава Кабміну допустив введення COVID-паспортів вакцинації для українців
Категорія
Україна
Дата публікації

Глава Кабміну допустив введення COVID-паспортів вакцинації для українців

Глава Кабміну допустив введення COVID-паспортів вакцинації для українців
Джерело:  online.ua

В Україні можуть ввести так звані паспорти вакцинації проти коронавіруса COVID-19. Про це 7 березня написав глава Кабміну Денис Шмигаль в своєму Facebook. Він також дав рекомендації українцям, які допоможуть отримати ковід-паспорт. За словами Шмигаля, для цього зараз важливо записатися на безкоштовну вакцинацію від коронавіруса, після чого цифрова система допоможе отримати підтвердження щеплення. Прем'єр-міністр України звернув увагу на те, що за перший тиждень після запуску олнайн-запису на безкоштовне щеплення від ковіда на вакцинацію записалися 155 тисяч українців, передає ONLINE.UA.

Записатися на вакцинацію від коронавіруса можна двома способами - через застосунок Дія або через контакт-центр МОЗ по телефону 0800 60 20 19. Дані кожного бажаючого отримати безкоштовне щеплення від ковіда, за словами Шмигаля, вносяться в електронний список очікування, на підставі якого українці отримуватимуть запрошення до пунктів щеплення відповідно до затвердженого Міністерством охорони здоров'я плану вакцинації.

"Більш того, цифрова система, розроблена Мінцифрою і МОЗ, допоможе в майбутньому всім вакцинованим отримати підтвердження щеплення проти COVID-19 в разі, якщо в світі будуть введені так звані паспорти вакцинації", - попередив Шмигаль.

Як відомо, вже багато країн Європи виступили за впровадження паспортів вакціанціі, щоб людям, які зможуть підтвердити, що були вакциновані, надавати більше можливостей. Наприклад, в Ізраїлі з 7 березня послабили карантин, але тільки для тих громадян, які отримали щеплення. Зокрема, для вакцинованих ізраїльтян свої двері відкрили кафе, ресторани, школи, університети. Також уряд послабив обмеження, що стосуються подорожей.

Важливо додати, що в Україні вакциновані першою дозою COVID-вакцини поки тільки трохи більше 17 тисяч людей. Щеплення роблять препаратом CoviShield, який виготовляють в індійському Інституті сироватки крові за ліцензією британських розробників - Оксфордського університету і AstraZeneca, але поки ці вакцини доступні тільки медикам, які лікують хворих ковідом, і військовим із зони ООС.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Міністерстві охорони здоров'я зробили заяву про побічні ефекти вакцини проти коронавіруса. У відомстві викрили всі міфи про небезпечну побочку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?