Глава Кабміну поділився чудовими новинами з українцями - перші подробиці
Категорія
Економіка
Дата публікації

Глава Кабміну поділився чудовими новинами з українцями - перші подробиці

Глава Кабміну поділився чудовими новинами з українцями - перші подробиці
Джерело:  online.ua

Глава українського уряду Денис Шмигаль повідомив українцям відмінну новину - за його словами, українська економіка вже почала відновлюватися після кризи, викликаної пандемією коронавіруса. Він заявив, що середні реальні зарплати українців в попередньому місяці перевищили докризовий рівень і склали 11,6 тисяч гривень, завдяки тому, що люди стали повертатися на роботу. За прогнозом Шмигаля, вже у 2022 році середні зарплати по країні будуть на рівні 15 тисяч гривень. Про це йдеться в звіті Шмигаля, в якому він підвів економічні підсумки країни за минулий тиждень, повідомляє ONLINE.UA.

"Реальна зарплата в червні 2020 року склала 11579 гривень. Це на 7,4% вище, ніж в аналогічний період минулого року", - такі дані навів у своєму звіті голова Кабміну.

Шмигаль також звернув увагу на те, що кредитні програми для українських фермерів і малого бізнесу в Україні продовжують набирати обертів. За його словами, вже понад 5 млрд доступних кредитів видано за програмою "5-7-9%" і ще понад 300 млн грн компенсовано фермерам, щоб вони також могли "отримати дешевий ресурс для розвитку власної справи".

Вітчизняна промисловість в липні, за твердженням Шмигаль, також продемонструвала зростання.

"Через пік економічної коронакризи в березні і квітні промислове виробництво все ще демонструє падіння рік до року. Однак останні 3 місяці відновлення дають надію, що ми почали стійкий тренд на зростання", - підкреслив глава українського уряду.

Як відомо, економіка України в другому кварталі 2020 року продемонструвала стрімке падіння до 11,4% ВВП. При цьому за оцінками аналітиків, Україна зараз перебуває у найглибшій економічній кризі з часів анексії Росією Криму та початку військового конфлікту на Донбасі, які привели до падіння в другому кварталі 2015 року на 14,5% в річному численні. У другому півріччі 2020 року через через карантинні обмеження, введені через пандемію коронавіруса, вони прогнозують, що станеться рекордне зниження економіки на 10% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. При цьому найближчим часом нормалізація ситуації і відновлення економіки неможливі. За прогнозом експертів, все може змінитися тільки в наступному році.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що спікер ВРУ Дмитро Разумков підписав законопроєкт про підвищення мінімальної зарплати в Україні. З 1 вересня виплати збільшать до 5 тисяч гривень.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?