Вже з 1 вересня - Верховна Рада оперативно відреагувала на вимогу Зеленського
Категорія
Україна
Дата публікації

Вже з 1 вересня - Верховна Рада оперативно відреагувала на вимогу Зеленського

Вже з 1 вересня - Верховна Рада оперативно відреагувала на вимогу Зеленського
Джерело:  online.ua

У суботу, 29 серпня, спікер парламенту Дмитро Разумков підписав закон № 3963 про підвищення мінімальної зарплати в Україні, ініціатором якого виступив український глава Володимир Зеленський. Документ вже передали на підпис президенту. Згідно з цим законом, мінімальна зарплата в Україні вже з 1 вересня зросте до 5 тисяч гривень. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу ВРУ.

Як відомо, законопроєкт про підвищення мінімальної зарплати в Україні Зеленський подав на розгляд ВРУ як невідкладний 6 серпня. Народні депутати миттєво відреагували на вимогу президента і 25 серпня на позачерговому засіданні прийняли закон. Підвищення мінімальної зарплати, як зазначив Зеленський, має стати одним із заходів подолання кризи. Перш за все це рішення влади, на думку президента, допоможе працівникам бюджетної сфери.

Важливо відзначити, що підвищення мінімалки в Україні до 5 тисяч гривень з 1 вересня станет лише першим етапом. Як обіцяє Зеленський, протягом 2021 року мінімальну зарплату в Україні піднімуть ще як мінімум два рази - до 6,5 тисяч гривень.

Як стверджують депутати, підвищення мінімальної зарплати до 5000 гривень не буде мати будь-якого негативного впливу ні на економіку, ні на інфляцію, ні на податковий тиск на підприємців. Однак, питання по нове підвищення до 6,5 тисячі поки залишається відкритим.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що разом з підвищенням мінімальної зарплати в Україні з 1 вересня працівникам бюджетних установ, які отримують заробітну плату з державного бюджету, підвищать посадовий оклад. Зокрема, Кабмін підвищив тарифну ставку працівника першого тарифного розряду на 123 гривні. Тепер вона піднялася з 2102 гривень до 2225 гривень.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?