Зарплати бюджетникам підвищать - в Кабміні озвучили усі деталі
Категорія
Україна
Дата публікації

Зарплати бюджетникам підвищать - в Кабміні озвучили усі деталі

Зарплати бюджетникам підвищать - в Кабміні озвучили усі деталі
Джерело:  online.ua

В Кабінеті міністрів повідомили довгоочікувану новину - 26 серпня офіційно стало відомо про те, що працівникам бюджетних установ, які отримують заробітну плату з державного бюджету, підвищать посадовий оклад. Варто звернути увагу на те, що він зросте разом із підвищенням мінімальної зарплати. Цю постанову ухвалили сьогодні, 26 серпня, на засідання КМУ. Що важливо розуміти, ставка бюджетників підвищується з 1 вересня 2020 року. Зокрема, Кабмін підвищив тарифну ставку працівника першого тарифного розряду на 123 гривні. Тепер вона піднялась з 2 102 гривень до 2 225 гривень. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт уряду.

В пояснювальній записці до проєкту також наголошується, що необхідність підвищення виникла через підвищення мінімальної зарплати з 1 вересня до 5 тисяч гривень. Відтак вже від початку січня поточного року співвідношення між посадовим окладом працівника першого розряду та мінімальною заробітною платою становило 44,5%.

Як уже зазначалося раніше, мінімальна зарплата у держбюджеті 2020 року складає 4723 гривень. Глава держави Володимир Зеленський звернувся до уряду та закликав нардепів підтримати його законопроєкт щодо збільшення розміру мінімальної зарплати на майже 6% з 1 вересня, вона складатиме 5 тисяч гривень. Згідно з постановою, у штатному розписі посадові оклади або ж ставки заробітної плати працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери будуть від 2225 гривень до 10 035 гривень за 1-й та 25-й тарифний розряд відповідно.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що питання підвищення мінімальної зарплати до 6,5 тисяч гривень ще відкрите, хоча у 2021 році вже анонсували підняття мінімальної зарплати до 6000, а згодом і до 6500 гривень.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?