Підвищення мінімальної зарплати до 6,5 тис грн - на що розраховувати українцям
Категорія
Економіка
Дата публікації

Підвищення мінімальної зарплати до 6,5 тис грн - на що розраховувати українцям

Підвищення мінімальної зарплати до 6,5 тис грн - на що розраховувати українцям
Джерело:  daily.rbc.ua

У Верховній Раді нагадують українцям про те, що вже з 1 вересня поточного року в нашій країні підвищать мінімальну заробітну плату до 5 тисяч гривень. Очільник Комітету парламенту з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев переконує, що це не матиме негативного впливу на економіку Україну. Проте, за його словами, питання підвищення мінімальної зарплати до 6,5 тисяч гривень ще відкрите, хоча у 2021 році вже анонсували підняття мінімальної зарплати до 6000, а згодом і до 6500 гривень. Народний обранець вирішив оцінити доцільність цього рішення. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "РБК-Україна".

На думку Гетманцева, рішення про збільшення мінімалки до 5000 є зваженим.

"Підвищення до 5 тисяч не матиме будь-якого негативного впливу ні на економіку, ні на інфляцію, ні на податковий тиск на підприємців", - підкреслив представник Верховної Ради.

Окрім того, народний обранець додав, що підвищення мінімальної зарплати до 6,5 тисяч потрібно ще обговорювати. Це питання залишається відкритим.

"Частково підвищення компенсується за рахунок оподаткування, а частково - за рахунок резерву державного бюджету через економію по обслуговуванню державного боргу. У нас був встановлений великий курс на цей рік. За рахунок того, що курс реально відрізняється, є резерв по обслуговуванню державного боргу", - сказав виданню глава парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетьманцев.

За його словами, економія на обслуговуванні держборгу складе приблизно 3,5 млрд гривень.

Як уже зазначалося раніше, Верховна Рада проголосувала за підвищення мінімалки до 5 тисяч гривень з 1 вересня - 25 серпня парламент схвалив текст законопроєкту №3963 про підвищення мінімальної зарплати в Україні. Нещодавно також Володимир Зеленський підтвердив, що мінімальна зарплата зросте з 1 січня 2021 року до 6000 гривень, а з 1 липня 2021 року вона підвищиться до 6500 гривень. Як відомо, мінімалку в Україні планують підвищувати в три етапи до 6,5 тисяч гривень.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Денис Шмигаль розповів, що його команда в грудні цього року планує представити Євросоюзу пропозиції з оновлення Угоди про асоціацію України з ЄС. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?