Глава Кабміну поділився відмінними новинами з українцями
Категорія
Економіка
Дата публікації

Глава Кабміну поділився відмінними новинами з українцями

Глава Кабміну поділився відмінними новинами з українцями
Джерело:  online.ua

Глава українського уряду Денис Шмигаль повідомив українцям відмінну новину - за його словами, українська економіка стрімко відновлюється після кризи. Це підтверджує те, що середня зарплата в Україні зросла до максимальних 12 тисяч гривень, чому сприяло підвищення мінімальної зарплати до 5 тисяч гривень і відновлення ділової активності на ринку зайнятості. Про це йдеться в звіті Шмигаль, в якому він підвів економічні підсумки країни за минулий тиждень, повідомляє ONLINE.UA.

"Середня зарплата в Україні у вересні виросла до максимуму з початку року і склала майже 12 000 гривень. У порівнянні з серпнем розмір середньої зарплати збільшився на 5%. Основною причиною зростання зарплат стало підвищення МЗП, а також відновлення ділової активності на ринку зайнятості. Збільшення зарплат у вересні сприяло і подальшого зростання споживання населення ", - йдеться в звіті Шмигаль.

Прем'єр-міністр також зазначив, що у вересні 2020 державний борг України зменшився на 2,3 млрд доларів у порівнянні з серпнем цього року. Тепер він становить 83 млрд доларів. Шмигаль запевнив українців, що макрофінансова стабільність України збережена, незважаючи на коронакризу.

Важливо відзначити, що проект держбюджету на 2021 рік, який знаходиться на розгляді парламенту, передбачає істотне підвищення зарплат в Україні. Мінімальну зарабтную плату обіцяють підняти до 6,5 тисяч гривень, а зарплати педагогам і медикам збільшити на 30%. Для підвищення мінімальної зарплати в Україні в бюджет заклали додаткових 41,4 млрд гривень. З 1 січня 2021 року, за планом Кабміну, виплати повинні збільшитися на тисячу гривень до 6 тис. грн, а з 1 липня 2021 року піднятися до 6,5 тисяч гривень.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що показники середньої номінальної зарплати громадян України за вересень 2020 склали 11 998 гривень. Це значення на 12,3% перевищує рівень зарплат, зареєстрований у вересні 2019 року. Такі дані навела Державна служба статистики.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?