Як змінилася зарплата українців восени — дані Держстату
Категорія
Економіка
Дата публікації

Як змінилася зарплата українців восени — дані Держстату

Як змінилася зарплата українців восени — дані Держстату
Джерело:  online.ua

Показники середньої номінальної зарплати громадян України за вересень 2020 року становили 11 998 гривень. Це значення на 12,3% перевищує рівень зарплат, зареєстрований у вересні 2019 року. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційні дані Державної служби статистики.

Водночас відомо, що номінальна українська заробітна плата у вересні цьогоріч приблизно у 2,4 раза перевищила мінімалку, яка станом на кінець жовтня дорівнює 5 тисяч гривень.

У порівнянні з серпнем середня зарплата в Україні збільшилася на 4,8%.

Найбільші показники номінального середнього заробітку за підсумками минулого місяця виявили у сфері інформації та телекомунікацій. Її представники отримують 20 089 гривень, це на 17,7% перевищує рівень 2019 року.

Друге місце рейтингу посіла галузь фінансів та страхування, її робітники мали прибуток у 19 332 гривні на місяць. Минулого року він був на 7,8% менше.

Також у трійцю входить середньостатистичний робітник наукової, професійної чи технічної діяльності з 17 092 гривні, що більше на 16,1% за показники 2019 року.

Найменшими середніми номінальними зарплатами відзначилися у вересні сфери тимчасового розміщування й організації харчування (6 557 гривні, на 3,3% більше 2019 року), охорони здоров'я та надання соціальної допомоги (8 931 гривня, на 29,1% більше за 2019-й), операцій з нерухомим майном (9 330 гривень, на 8,6% більше, аніж торік).

Як повідомляв ONLINE.UA, 20 жовтня, під час звернення українського лідера до парламенту країни, глава держави Володимир Зеленський поділився з громадянами приємною новиною — президент публічно пообіцяв, що після вирішення питання з підвищенням зарплати медикам, наступним кроком буде підвищення оплати праці освітян та науковців.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?