Зеленський повідомив українцям прекрасну новину щодо підвищення зарплат
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський повідомив українцям прекрасну новину щодо підвищення зарплат

Зеленський повідомив українцям прекрасну новину щодо підвищення зарплат
Джерело:  online.ua

20 жовтня, під час звернення українського лідера до парламенту країни, глава держави Володимир Зеленський поділився з громадянами приємною новиною — президент публічно пообіцяв, що після вирішення питання з підвищенням зарплати медикам, наступним кроком буде підвищення оплати праці освітян та науковців. Володимир Зеленський звернув увагу на те, що наша країна повиння намагатися рухатися саме таким шляхом. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт ОП.

За словами українського лідера, після збільшення зарплат медикам, наступними мають бути освітяни та наші науковці.

"Є одна характерна річ, яка об’єднує всі успішні сьогодні країни. На початку свого шляху всі вони інвестували в освіту та надали їй стратегічного значення", – заявив глава держави.

Володимир Зеленський також наголосив, що водночас його команда робить усе можливе, аби вирішити проблеми, які існують у всіх ланках української освіти. А це:

  • доступність та якість дитячих садочків;

  • підвищення престижу професії вчителя та заробітних плат;

  • створення сучасної інфраструктури – нових садочків і шкіл;

  • відновлення професійно-технічну освіту, яку руйнували останні 20 років.

Окрім того, глава держави додав, що влада наразі приділяє особливу увагу вищій освіті. За його словами, саме вона повинна готувати конкурентоспроможних професіоналів, які відповідають тенденціям нашої та світової економіки. Також Володимир Зеленський зауважив, що наука має стати пріоритетом для держави.

"Освіта і наука – це галузі, де результат не помітний швидко, але зрештою є визначальним", – наголосив український президент.

Не можна не згадати про те, державний бюджет-2021 передбачає підвищення мінімальної зарплати, однак представники команди глави держави Володимира Зеленського нещодавно неочікувано для всіх уже запропонували відтермінувати цей процес. Першим цю пропозицію озвучив очільник комітету Верховної ради з питань фінансів, податкової та митної політики, нардеп від "Слуги народу" Данило Гетманцев.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Кабмін вирішив перенести обіцяне підвищення зарплати вчителям на 2022 рік, але в Міністерстві освіти вважають це несправедливим.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?