Глава Кабміну пообіцяв до кінця року вакцинувати від COVID-19 кожного бажаючого
Категорія
Україна
Дата публікації

Глава Кабміну пообіцяв до кінця року вакцинувати від COVID-19 кожного бажаючого

Глава Кабміну пообіцяв до кінця року вакцинувати від COVID-19 кожного бажаючого
Джерело:  online.ua

В Україні почалася вакцинація проти коронавіруса - щеплення проти COVID-19 отримали поки ще 3141 осіб. Це лікарі, що працюють з хворими на коронавірус, і військові в зоні проведення операції об'єднаних сил. Зараз Україна отримала 500 тис. доз індійської вакцини CoviShield, розробником якої є Oxford / AstraZeneca. До кінця березня очікується ще 1,5 млн доз цього препарату. Також за програмою COVAX найближчим часом буде поставлено 117 тис. доз вакцини Pfizer. 28 лютого голова Кабміну Денис Шмигаль прокоментував початок вакцинації від COVID-19 в Україні і пообіцяв, що до кінця року вакцинуватися зможе кожен бажаючий. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пост Шмигаль в Facebook.

"Вакцинація відбувається відповідно до національного плану, і першими вакцину отримали лікарі на передовій боротьби з коронавірусом. Також вчора почали вакцинувати військових в Луганській області. Україна має контрактів на понад 30 млн доз вакцини, і ми продовжуємо переговори. Всі бажаючі протягом цього року зможуть отримати вакцину, адже це - наш шлях повернення до звичного життя ", - запевнив Шмигаль.

Прем'єр-міністр нагадав, що вже на наступному тижні в Україні буде запущено новий цифровий проєкт, який дасть можливість записатися на вакцинацію через додаток або вебпортал "Дія". Онлайн-запис на вакцинацію, на думку Шмигаль, допоможе уникнути черг і прискорить масову імунізацію.

Як відомо, зараз в Україні доступна тільки вакцина Covishield. Це індійський препарат, розробником якого є Оксфордський університет і компанія AstraZeneca. Він створений Serum Institute India. Це векторна вакцина, яка створена на основі генно модифікованої аденовірусу шимпанзе. Вона показала ефективність 82% на третій фазі випробувань. Крім того, влітку 2021 року в Україні очікується поставка американської вакцини Novavax, яку також виготовляє найбільший в світі виробник вакцин Serum Institute. Українська влада вже забронювала 15 млн доз препарату. Novavax - це рекомбінантний вакцина, створена на основі спайк-білка молекули коронавіруса SARS-CoV-2. Вакцина Novavax показала підсумкову ефективність 89,3%. Для основного штаму показник склав 95,6%. Також препарат був протестований для нового штаму "британського" коронавіруса і показав 85,6% ефективності.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Україна проведе випробування нової індійської COVID-вакцини в формі спрею.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?