Глава Кабміну терміново звернувся до українців з важливим повідомленням
Категорія
Україна
Дата публікації

Глава Кабміну терміново звернувся до українців з важливим повідомленням

Глава Кабміну терміново звернувся до українців з важливим повідомленням
Джерело:  online.ua

18 червня відбулося голосування Верховної Ради за оновленою програмою діяльності Кабміну. Народні депутати не підтримали плани уряду на рік - за новий проєкт проголосували лише 207 народних обранців при необхідних 226 голосах. У зв'язку з провалом голосування глава уряду Денис Шмигаль терміново звернувся до українців. Він запевнив, що для Кабміну результати голосування нічого не змінюють - уряд продовжить виконувати намічені завдання, передає ONLINE.UA з посиланням на Telegram-канал Шмигаль.

Глава українського уряду розчарований відхиленням нардепами оновленої програми Кабміну. Він нагадав, що вона була спрямована на підтримку українського виробника, малого і середнього бізнесу, енергетиків, фермерів, а також передбачала ще багато інших кроків, яких очікує суспільство. Шмигаль наголосив, що його уряд не цікавить імунітет. За його словами, вся діяльність Кабміну спрямована виключно на добробут країни.

"Програма діяльності - це була можливість для депутатів продемонструвати єдність політикуму і турботу про людей. І я дякую тим народним обранцям, які підтримали наші спільні напрацювання", - розкритикував Шмигаль результати голосування ВРУ.

Важливо відзначити, що за доопрацьовану Кабміном програму проголосували 176 депутатів фракції "Слуга народу", 17 нардепів з депутатської групи "Довіра", 6 - з депутатської групи "Партія За майбутнє", і 8 позафракційних нардепів. Проти оновленої програми Кабміну виступили фракції "Європейська солідарність", ОТЗЖ, а фракції "Батьківщина" і "Голос" - утрималися. Зокрема, нардепи виступили з претензією до Кабміну через Арсена Авакова. Вони вважають, що він повинен піти у відставку з посади міністра внутрішніх справ. При цьому парламентарії "Євросолідарності" заявили, що зібрали вже 80 підписів за відставку Кабміну Дениса Шмигаля.

Нагадаємо, нова програма уряду розширена до 85 сторінок, вона структурована по кожному міністерству і передбачала падіння ВВП в 2020 році на 4-8%. Першу програму дій уряду в Раді назвали "рефератом" і відправили на доопрацювання на прохання самого Шмигаля.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Зеленський просив депутатів фракції "Слуга народу" підтримати на голосуванні програму Кабміну. Також він закликав проголосувати за кандидатуру Сергія Шкарлета на пост міністра освіти і науки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?