Глава Кабміну вирішив позбавити міністрів деяких повноважень
Категорія
Політика
Дата публікації

Глава Кабміну вирішив позбавити міністрів деяких повноважень

Глава Кабміну вирішив позбавити міністрів деяких повноважень
Джерело:  online.ua

Глава українського уряду Денис Шмигаль зареєстрував у Верховній Раді законопроєкт № 5052, яким він хоче позбавити Кабмін невластивих повноважень. Які повноваження Шмигаль пропонує зняти з міністрів, поки невідомо - текст проєкту закону на сайті парламенту відсутній. Документ зареєстрували у ВРУ напередодні, 9 лютого. На даний момент його передали на розгляд керівництва парламенту. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт Верховної Ради.

Авторами законопроєкта, крім Шмигаля, виступили представники комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, комітету з питань правоохоронної діяльності, комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки, комітету з питань інтеграції України до Європейського Союзу та інших комітетів .

Нагадаємо, Шмигаль з урядовою делегацією України на даний момент знаходиться в Брюсселі, де візьме участь в засіданні Ради асоціації Україна-ЄС. Він іже провів переговори з президентом Європейської ради Шарлем Мішелем і представниками Європарламенту, з якими обговорив нагальні проблеми України.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Євросоюз висунув Україні безкомпромісну вимогу  з питань реформ і корупції. Верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель вважає, що в Україні процес реформ, незважаючи на помітний прогрес, продовжує гальмувати широко поширена корупція, від якої виграють тільки злочинці і олігархи. Він закликав команду Зеленського і всі політичні партії України об'єднатися і дати чіткий сигнал про рішучість України зробити свій шлях реформ незворотнім.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?