Глава Казахстану знову звернувся до Путіна на тлі придушення протестів в країні
Категорія
Політика
Дата публікації

Глава Казахстану знову звернувся до Путіна на тлі придушення протестів в країні

Глава Казахстану знову звернувся до Путіна на тлі придушення протестів в країні
Джерело:  online.ua

7 січня глава Казахстану Касим-Жомарт Токаєв знову публічно звернувся до очільника Кремля Володимира Путіна. Він подякував останньому за "сприяння" у придушенні мітингів по всій країні.

Джерело:  звернення  Токаєва до нації

Токаєв звернувся до Путіну через придушення протестів в Казахстані

 Особливі слова подяки адресую президенту Росії Володимиру Путіну. Він дуже оперативно і, головне, по-товариському тепло відреагував на моє звернення, - заявив глава Казахстану.

Варто звернути увагу на те, що літаки військово-транспортної авіації Росії перекинули основні сили свого контингенту ОДКБ на територію Казахстану з аеродромів у Московській, Іванівській та Ульянівській областях - цю інформацію уже підтвердили представники Міністерства оборони РФ.

Що важливо розуміти, військові ОДКБ прибули до Казахстану на запит влади Республіки після того, як в країні неочікувано для всіх спалахнули акції протесту.

Як стверджує сам глава держави, "миротворці" будуть у Казахстані тимчасово. Місцеві журналісти повідомляють, що до країни переправили близько 2,5 тисячі військових ОДКБ.

Не можна також не звернути увагу на те, що зразу ж після прибуття в Казахстан російських військ на запит Токаєва, в країні майже припинилися акції протесту. Окрім іншого, Токаєв наказав силовикам стріляти у мітингувальників на ураження та без попередження.

Що відбувається у Казахстані 

За словами заступника міністра з охорони здоров’я Казахстану Ажар Гініят, під час масових протестів та заворушень постраждали не менше тисячі людей.

Гініят повідомила, що не менше 400 людей потрапили до лікарень. З них 62 людини перебувають у реанімаційних відділеннях.

Заступник керівника МОЗ також заявила, що протестувальники нападають на лікарів, у результаті чого постраждали вже 10 медпрацівників.

Повідомляється також, що у результаті зіткнень з протестувальниками загинуло щонайменше 12 правоохоронців, ще 353 силовики отримали поранення.

Зазначається, що вже у найближчі часи військові Білорусі та РФ повинні бути розгорнуті на території Казахстану.

Рада колективної безпеки ОДКБ прийняла рішення направити колективні миротворчі сили організації у Казахстан.

Раніше президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв підтримав пропозицію про введення військ Організації Договору про колективну безпеку в країну.

До складу ОДКБ входять Вірменія, Киргизстан, Таджикистан, Білорусь, Казахстан і Росія.

У четвер у найбільшому місті Казахстану Алмати відбулися зіткнення військових і демонстрантів, поліція заявила, що десятки бунтівників були "усунуті", коли вони намагалися штурмувати їхні офіси.

Кілька бронетранспортерів і десятки військовослужбовців у четвер вранці вийшли на головну площу Алмати, де сотні людей третій день протестують проти уряду.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?