Експерт назвав причину росту цін на продукти в Україні
Категорія
Економіка
Дата публікації

Експерт назвав причину росту цін на продукти в Україні

Експерт назвав причину росту цін на продукти в Україні
Джерело:  online.ua

Фахівці звертають увагу на те, що у зв'язку з подорожчанням бензину та дизпалива українці уже почали готуватися до нового стрімкого зростання цін на продукти. За словами директора ТОВ "Консалтингова група А-95" Сергія Куюна, насправді у цьому питанні є багато спекуляцій з боку бізнесу.

Джерело: "24 канал"

Експерт пояснив, чому насправді ростуть ціни на продукти

Фахівець звертає увагу на те, що ціна на паливо не є суттєвою складовою у собівартості певних послуг.

"Дуже багато спекуляцій у бізнесу щодо цього впливу. Ми проводили дослідження, то навіть у транспортній сфері паливна складова не перевищує 15 – 20%. У сільському господарстві – менше як 7%", – підкреслив Сергій Куюн.

Як стверджує експерт, якщо раніше працювало 10 тракторів, то зараз лише один потужний John Deere. Що важливо розуміти, John Deere – відома американська машинобудівна компанія, яка виготовляє низку професійної сільськогосподарської техніки.

"John Deere дуже економний, у нього витрати пального невеликі. Звісно, у кожному окремому випадку треба з'ясовувати. Однак я вас запевняю, що це не є критична залежність", - каже фахівець.

Сергій Куюн плекає надію, що ріст ціни пального незабаром припиниться. Можливо, навіть почне знижуватися

"Ковідна історія не закінчилась, тому не повинно бути таких економічних стрибків. Зверніть увагу, нафта зараз дорожча, ніж була до COVID-19. Ці процеси не є ринковими. Що стосується природного газу – це виключно тиск Росії на Європу", – додав експерт.

Як уже згадувалося раніше, нещодавно нові граничні ціни на пальне опублікували у Міністерстві економіки. Ціна літри бензину зросте до 26,5 гривні, але не може перевищувати 31,50 гривні на АЗС. Дизельне паливо – до 23,23 гривні, а на АЗС не перевищуватиме 30,23 гривні.

Читайте також:

  • Кабмін дав прогноз зростання ВВП за підсумками 2021 року

  • Шмигаль повідомив про важливу домовленість України з МВФ

  • Прем’єр уточнив особливості проєкту держбюджету на 2022 рік

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?