Шмигаль повідомив про важливу домовленість України з МВФ
Категорія
Економіка
Дата публікації

Шмигаль повідомив про важливу домовленість України з МВФ

Шмигаль повідомив про важливу домовленість України з МВФ
Джерело:  online.ua

Меморандум про продовження діючої програми stand-by між Україною та Міжнародним валютним фондом перебуває на завершальному етапі своєї підготовки. Про це прем'єр-міністр Денис Шмигаль розповів під час Київського міжнародного економічного форуму.

Джерело: пресцентр KIEF 

 «Буквально сьогодні-завтра ми завершуємо роботу з Міжнародним валютним фондом по підготовці меморандуму щодо продовження нашої програми. Ми маємо дуже інтенсивний діалог зі Світовим банком і маємо дуже багато проектів і хороші перспективи вже на наступний рік», — заявив він.

При цьому Шмигаль ухилився від прямої відповіді на питання про те, чи отримає Україна наступний транш від МФВ до грудня, назвавши це питання «провокативним».

"Гроші люблять тишу, всі це знають. Я не забобонна людина, але у нас дуже плідний діалог. Сьогодні триває місія і я не маю повноважень робити будь-які заяви з цього приводу", — відзначив Шмигаль.

 Чиновник відзначив, що Україна виконала бюджет минулого року, виконала розмір дефіциту бюджету, і в Кабміні роблять всі зусилля, щоб скоротити його на наступний рік. Співпраця з нашими партнерами, зазначив він, полягає в тому, що ми отримуємо транші тоді, коли ми цього потребуємо.

Продовження нинішньої програми МВФ на 6−9 місяців

Зазначимо, напередодні в Нацбанку і Мінфіні зробили заяву про переговори з Фондом про продовження нинішньої програми на 6−9 місяців. 21 вересня Міжнародний валютний фонд почав онлайн-місію з першого перегляду програми stand-by. За словами очільника Кабміну, Україна очікує отримати $750 млн другого траншу від МВФ наприкінці листопада — в грудні.

Про програму МВФ stand-by

Міжнародний валютний фонд підписав указ про затвердження нової 18-місячну програму stand-by для України на SDR 3,6 млрд (приблизно $5 млрд). Тоді ж він одразу виділив $2,1 млрд першого траншу.

Не зважаючи на очікування отримати у поточному, 2021 році 3 транші від МВФ на суму $2,2 млрд, лютнева онлайн-місія Фонду на початку року завершилася безрезультатно. Тоді у Фонді пояснили відмову відсутністю необхідного прогресу в реформах. Сума другого траншу має становити 500 млн SDR (спеціальні права запозичення), тобто близько $700 млн.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?