В Україну терміново збирається місія МВФ
Категорія
Економіка
Дата публікації

В Україну терміново збирається місія МВФ

В Україну терміново збирається місія МВФ
Джерело:  online.ua

Представники Міністерства фінансів під час зустрічі з віце-президенткою Світового банку у справах Європи та Центральної Азії Анною Б'єрде офіційно повідомили, що уже наступного тижня в Україну має намір приїхати місія Міжнародного валютного фонду.

Джерело: пресслужба Мінфіну

Україна очікує на прибуття місії МВФ

Згідно з останніми даними, українська влада встигла обговорити з представницею СБ умови отримання "Другої позики на політику розвитку у сфері економічного відновлення", співробітництво з МВФ, результати реалізації спільних проєктів, зелений перехід в Україні та головні сфери подальшої співпраці двох сторін.

"Ми цінуємо співпрацю зі Світовим банком. Вона дозволила Україні зберегти макрофінансову стабільність та профінансувати дефіцит бюджету у важкий рік. Також, що є надзвичайно важливим, цього року ми маємо достатньо коштів для придбання необхідної кількості вакцин", - підкреслив очільник Мінфіну Сергій Марченко.

Окрім того, наголошується, що попередньо керівництво Світового банку має намір винести питання Другої позики на політику розвитку у сфері економічного відновлення на засідання Ради директорів уже за декілька місяців.

Також офіційний Київ підтвердив, що місія Міжнародного валютного фонду приїде в Україну уже наступного тижня.

Як уже згадувалося раніше, нащодавно заступник виконавчого директора МВФ Владислав Рашкован повідомив, що Місія Міжнародного валютного фонду може прибути в Україну через 10-12 днів. За словами глави НБУ Кирила Шевченка, за планом другий транш від Фонду повинен сягнути близько 700 млн доларів, однак можлива й більша сума.

"Радник президента з економічних питань Олег Устенко заявив, що можливість отримання нових коштів від МВФ Україна порушить під час візиту місії фонду до Києва, який очікується цього місяця", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?