НБУ попередив про падіння економіки України й назвав головну причину
Категорія
Економіка
Дата публікації

НБУ попередив про падіння економіки України й назвав головну причину

НБУ попередив про падіння економіки України й назвав головну причину
Джерело:  online.ua

Керівництво Національного банку оцінило втрати від можливого локдауну через розповсюдження штаму коронавірусу "Дельта" в Україні – за словами аналітиків, якщо він затянеться на місяць, то річний ВВП України скоротиться на 0.6%.

Джерело: інфляційний звіт Нацбанку

Нацбанк відповів, чому може статися падіння української економіки

Експерти Національного банку наголошують, що у разі застосування лише карантину "червоних зон" втрати скоротяться до 0.4% ВВП за кожний місяць додаткових обмежень.

Що важливо розуміти, поширення штаму "Дельта" представники регулятора називають головним ризиком для макропрогнозу через потенційне посилення локдауну в нашій країні та у світі. Також – через триваліший та суттєвіший, ніж передбачалося, інфляційний сплеск у світі.

Окрім того, наголошується, що за словами представників НБУ, карантинні обмеження, запроваджені у першому півріччі поточного року, спровокували скорочення річного реального ВВП на 0.6 в. п.

Також вказано,що на відміну від карантинних обмежень навесні минулого року, вони не мали стримуючого впливу на інфляцію передусім через збереження стійкого споживчого попиту.

Що наразі відомо про штам Дельта:

  • Цей новий варіант COVID-Q19 вперше вдалося виявити в Індії. Наразі його фіксують у 92 країнах. Найбільше випадків зараження ним поки виявили в Індії, РФ, Португалії та Великій Британії.

  • Штам коронавірусу Дельта зразу ж схвилював наукову спільноту. Ще два місяці тому ВООЗ назвала його серйозною загрозою для міжнародної спільноти.

  • Як стверджує служба громадського здоров’я Великої Британії, Дельта-штам коронавірусу в 1,6 раза більш контагіозний та у 1,45 раза збільшує ризик необхідності інтенсивного лікування. Потреба в госпіталізації виникає вдвічі частіше, ніж при інфікуванні звичайним штамом COVID-19.

  • Британська влада повідомляє, що інфікування цим варіантом в країні сягає 96% серед нових випадків зараження коронавірусом.

  • За словами медиків із Австралії, для передачі Дельта-варіанту достатньо від 5 до 10 секунд.

  • 23 червня в Україні виявили 2 випадки зараження коронавірусом, спровоковані новим варіантомДельта. Хворобу виявили у людей, які приїхали з Росії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?