Місія МВФ розпочинає роботу в Україні в онлайн-режимі
Категорія
Економіка
Дата публікації

Місія МВФ розпочинає роботу в Україні в онлайн-режимі

Місія МВФ розпочинає роботу в Україні в онлайн-режимі
Джерело:  online.ua

Сьогодні, 21 вересня, місія Міжнародного валютного фонду розпочинає свою роботу в Україні. Про це йдеться в заяві постійного представника МВФ в Україні Ваграма Степаняна.

Джерело: пресслужба МВФ.

«Місія МВФ на чолі з Іванною Владковою Голлар розпочинає сьогодні свою роботу і продовжуватиме обговорення з владою України першого перегляду програми, що підтримується МВФ. Зустрічі місії відбуватимуться в онлайн режимі», – зазначив Степанян.

Очікування України

Нещодавно прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Україна очікує, що черговий транш за програмою співпраці з МВФ на суму 750 мільйонів доларів надійде наприкінці листопада або на початку грудня 2021 року.

Заступник виконавчого директора від України у МВФ Владислав Рашкован 11 вересня анонсував початок роботи місії на 20-22 вересня.

Нагадаємо, 9 червня 2020 року Рада директорів МВФ ухвалила 18-місячну програму stand-by для України з фінансуванням близько 5 млрд доларів, спрямовану на допомогу в подоланні наслідків пандемії коронавірусу.

12 червня Україна отримала перший транш кредиту МВФ у рамках нової програми співпраці в розмірі 2,1 млрд доларів.

Місія МВФ на початку 2021 року працювала в Україні для перегляду програми stand-by. Вона завершилася без прийняття рішення про перегляд програми.

У серпні наша країна отримала від МВФ понад 2,7 млрд дол. внаслідок розподілу спеціальних прав запозичень (СПЗ) у рамках допомоги країнам-учасницям фонду у відновленні економіки, що постраждала через пандемію.

Читайте також:

  • У Кабміні розкрили, як використають отримані гроші від МВФ.

  • Місія МВФ нарешті розкрила свої плани щодо України.

  • Віцепрезидентка Світового банку терміново їде до України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?