Віцепрезидентка Світового банку терміново їде до України
Категорія
Економіка
Дата публікації

Віцепрезидентка Світового банку терміново їде до України

Віцепрезидентка Світового банку терміново їде до України
Джерело:  online.ua

10 вересня офіційно стало відомо, що віцепрезидентка Світового банку у справах регіону Європи та Центральної Азії Анна Б'єрде 12-15 вересня 2021 року здійснить свій перший офіційний візит до України.

Джерело: прес-служба представництва Світового банку в Україні

Віцепрезидент Світового банку їде до України

За словами представників Світового банку, під час візиту до Києва Анна Б'єрде має намір зустрітися з очільником Кабінету міністрів Денисом Шмигалем та іншими представниками уряду.

"Вона також проведе зустрічі з представниками іноземних посольств, партнерами з міжнародних організацій з розвитку, представниками українських наукових кіл. У ході поїздки пані Б'єрде відвідає приватне фермерське господарство, щоб ознайомитись із впровадженням земельної реформи, яку підтримує Світовий банк", - наголошує керівництво Світового банку.

Варто звернути увагу на те, що Анна Б'єрде, громадянка Швеції, є віце-президенткою Світового банку у справах регіону Європи та Центральної Азії з 1 травня 2020 року. На цій посаді вона керує стратегічною, аналітичною, операційною роботою банку та обміном знань у регіоні.

Не можна також не згадати про те, що нещодавно під час зустрічі з очільником Міністерства фінансів Сергієм Марченком представники Світового банку заявили, що готові виділити офіційному Києву 230 млн доларів до грудня 2021 року в рамках глобальної ініціативи COVAX.

Що потрібно знати про Світовий банк

Світовий банк — кредитно-фінансова установа, заснована 1945 року, є однією з найбільших у світі, що надає допомогу з метою розвитку. Банк, який надав у фінансовому 2002 році країнам-клієнтам позики на загальну суму 19,5 млрд. дол. Наразі він здійснює свою діяльність більш ніж у 100 країнах, що розвиваються, здійснюючи фінансову й консультаційну допомогу з метою підвищення рівня життя і його поліпшення серед найбіднішого населення.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?