Місія МВФ нарешті розкрила свої плани щодо України
Категорія
Економіка
Дата публікації

Місія МВФ нарешті розкрила свої плани щодо України

Місія МВФ нарешті розкрила свої плани щодо України
Джерело:  online.ua

17 вересня офіційно стало відомо, що оціночна місія Міжнародного валютного фонду розпочне роботу в Україні у віртуальному форматі в другій половині вересня й зосередиться на проблемах незалежності НБУ, реформ та зміцнення антикорупційних інституцій. З такою заявою під час брифінгу в штаб-квартирі Фонду в Вашингтоні виступив директор пресофісу МВФ Джеррі Райс.

Джерело: "Укрінформ"

В МВФ пояснили, на чому зосередиться місія в Україні

За словами Джеррі Райса, Фонд має намір надалі працювати з офіційний Києвом щодо виконання домовленостей, визначених поточною програмою stand-by, для проведення огляду й виділення наступного траншу.

"Ми зосереджуватимемося на питаннях, пов’язаних зі зміцненням управління й автономності роботи Національного банку України, реформами в судовій сфері, відновленням й посиленням антикорупційної структури, а також забезпеченням стійкого фіскального стану тощо",- наголосив представник МВФ.

Окрім того, він зізнався, що наразі не може назвати будь-яких термінів виділення наступного траншу для України або говорити щодо можливого продовження програми.

"Нам потрібно завершити дискусії, які зараз активно тривають", - підкреслив Джеррі Райс.

Як уже згадувалося раніше, нещодавно керівництво МВФ підтвердило, що віртуальна місія Фонду в Україні з питань першого перегляду програми stand-by почне роботу пізніше в цьому місяці, однак не назвали конкретні дати.

Пізніше очільник Кабінету міністрів Денис Шмигаль повідомив, що місія МВФ прибуде в нашу країну 18 вересня, цілком ймовірно, це буде онлайн-місія. Представники Фонду цю заяву не коментували.

За словами глави Нацбанку Кирила Шевченка, за планом другий транш від Міжнародного валютного фонду повинен сягнути близько 700 млн доларів, однак можлива й більша сума.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?