У Кабміні розкрили, як використають отримані гроші від МВФ
Категорія
Економіка
Дата публікації

У Кабміні розкрили, як використають отримані гроші від МВФ

У Кабміні розкрили, як використають отримані гроші від МВФ
Джерело:  online.ua

У Кабінеті міністрів уточнили, що частково новий транш, який Україна напередодні отримала від Міжнародного валютного фонду, спрямують зокрема на соціальні виплати населенню.

Джерело: Facebook

За словами прем’єр-міністра, кошти стали частиною програми фонду, спрямованої на відновлення економіки від наслідків так званої коронакризи.

“Україна цього тижня отримала від Міжнародного валютного фонду понад 2,7 млрд доларів безповоротної допомоги. Ці кошти є частиною розподілу в межах підтримки країн-учасниць МВФ у відновленні економіки від негативних наслідків пандемії. Отримана фінансова допомога сприятиме макроекономічній стабільності, а також дасть можливість збільшити соціальні виплати громадянам”, - пояснив голова уряду.

Згідно з попередніми оголошеннями, гроші отримані відповідно спеціальних прав запозичення. Прем’єр-міністр раніше уточював, що отримані від МВФ 2,7 млрд доларів — це не кредит. Кошти не потрібно повертати, оскільки вони є безповоротною допомогою Міжнародного валютного фонду.

“Це кошти, нової емісії, які Рада Директорів МВФ розподілила між країнами, пропорційно їхньому капіталу в МВФ”, - додала з цього приводу Катерина Рожкова, перша заступниця голови Нацбанку.

У Міністерстві фінансів пояснювали, Що остаточне рішення щодо розподілу згаданих коштів ухвалять на рівні між урядом та НБУ.

Своєю чергою в МВФ нагадали перед розподілом коштів поміж державами, що в цілому сума цих запозичень сягає 650 мільярдів доларів.

“Найбільше виділення спеціальних прав запозичення (SDR) в історії - близько $ 650 млрд - вступає в силу сьогодні... Розподіл SDR забезпечить додаткову ліквідність глобальної економічної системи, поповнивши валютні резерви країн і зменшивши їх залежність від більш дорогих внутрішніх або зовнішніх боргів”, - заявили у керівництві структури тиждень тому, коли рішення набуло чинності.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?