Виплати пенсій з 1 вересня — Мінсоцполітики пояснило механізм доставки
Категорія
Економіка
Дата публікації

Виплати пенсій з 1 вересня — Мінсоцполітики пояснило механізм доставки

Виплати пенсій з 1 вересня — Мінсоцполітики пояснило механізм доставки
Джерело:  online.ua

Механізм виплати пенсій в Україні з 1 вересня не зміниться. Українцям як і раніше доступні три способи отримання виплат, який кожен може вибирати за власним бажанням.

Джерело: пресслужба Мінсоцполітики

У відомстві пояснили, що чутки про повне переведення виплат пенсій на банківські карти не відповідають дійсності. Пенсіонери з 1 вересня продовжать отримувати пенсії на пошті і на дому, якщо раніше вибрали такий спосіб отримання виплат.

У Мінсоцполітики нагадали, що в Україні способи виплати пенсій визначені в Законі України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування". Вони передбачають наступне:

  • пенсіонер має право вибирати порядок здійснення виплати пенсії,

  • пенсія виплачується щомісяця, в термін не пізніше 25 числа,

  • пенсія виплачується виключно в грошовій формі за зазначеним у заяві місцем фактичного проживання пенсіонера в межах України організаціями, які здійснюють виплату і доставку пенсій, або через установи банків.

Як буде виплачуватися пенсія в Україні з 1 вересня

У Мінсоцполітики стверджують, що ніяких змін в порядок виплати та доставки пенсій з 1 вересня 2021 року не буде.

  • Якщо пенсіонер вибрав отримання пенсії через пошту, то виплата пенсії продовжуватиметься здійснюватися поштою.

  • Якщо пенсіонер вибрав банк, то виплата пенсії здійснюється через банк.

  • Якщо особа маломобільних і виявила бажання, щоб пенсію доставляли додому, то доставлять пенсію додому - Пенсійний фонд України оплачує послуги з доставки пенсії.

Як перевести пенсію на банківську карту

Для переведення пенсійних виплат на банківську карту зараз не потрібно звертатися в ПФУ. У Мінсоцполітики розробили досить простий механізм переоформлення.

Щоб перевести пенсію на банківську карту, необхідно тільки вибрати банк і відкрити в ньому рахунок. Інформацію про цей рахунок банк направить до органу, який забезпечує виплату пенсії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?