Пенсійний фонд уточнив деталі зростання виплат у 2021 році
Категорія
Економіка
Дата публікації

Пенсійний фонд уточнив деталі зростання виплат у 2021 році

Пенсійний фонд уточнив деталі зростання виплат у 2021 році
Джерело:  online.ua

У Пенсійному фонді виступили з офіційним уточненням щодо того, як саме зростатимуть пенсійні виплати в Україні упродовж 2021 року.

Джерело: офіційний сайт фонд

За оприлюдненими даними, з 1 липня передбачається підвищення мінімальної пенсії за віком та доплати за понаднормовий стаж через зростання прожиткового мінімуму.

Водночас з 1 липня буде збільшено розміри надбавок, доплат і підвищень, мінімальних пенсійних виплат.

З цього ж дня передбачено встановлення доплати у 100 гривень для одержувачів пенсій, призначених по 31 грудня 2020 року згідно з Законом № 1058, які не перераховувалися у 2021 році у зв’язку зі збільшенням прожиткового мінімуму/мінімальної заробітної плати, не індексувалися на коефіцієнт 1,11.

У календарі фонду говориться, що з 1 жовтня буде встановлено виплати для осіб, які досягли віку від 75 до 80 років. Їх обсяг становитися зі вказаної дати 400 гривень. Мінімальний розмір пенсій сягатиме з цього періоду 2500 гривень.

З 1 грудня через заплановане чергове збільшення прожиткового мінімуму, яке передбачено законом “Про Державний бюджет України на 2021 рік”, зростатиме також мінімальна пенсія за віком та доплата за понаднормовий стаж. Збільшення також торкнеться розмірів надбавок, доплат, підвищень, мінімальної пенсії.

Показники мінімальної заробітної плати з 1 грудня становитимуть вже 6500 гривень. Таке підвищення на 500 гривень (сьогодні мінімалка становить 6000 гривень) призведе своєю чергою до збільшення розміру мінімальної пенсії для 65-річних осіб.

Згідно із законом “Про Державний бюджет України на 2021 рік”, з 1 липня показники прожиткового мінімуму на одну особу буде встановлено на рівні 2118 гривень на місяць. З 1 грудня суму підвищать до 2189 гривень.

У законі уточнюється, що з 1 грудня чинного року показники мінімальної заробітної плати вже сягатимуть 6500 гривень. Це не тільки підвищує мінімальні пенсійні виплати для людей старше 65 років, однак водночас виплати для чоловіків зі стажем 35 років і жінок з 30 роками. Їхні виплати становитимуть з відповідного періоду 2600 гривень.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?