В Україні змінять механізм виплати пенсій
Категорія
Економіка
Дата публікації

В Україні змінять механізм виплати пенсій

В Україні змінять механізм виплати пенсій
Джерело:  online.ua

З 1 вересня 2021 року в Україні змінюється механізм виплати пенсій. Пенсії будуть нараховуватися тільки на банківський рахунок - пенсіонери зможуть їх отримати тільки за картками.

Джерело: заява  заступника міністра соціальної політики Віталія Музиченко

Представник Мінсоцполітики закликав українців вже зараз почати самостійно вибирати банк, через який вони будуть отримувати свої пенсії. На вибір пропонується понад 40 уповноважених банківських установ. Якщо пенсіонер до 1 вересня не відкриє рахунок в банку, то органи ПФУ самостійно відкриють банківські рахунки для таких громадян і проінформують їх про це.

Як перевести пенсію на банківську карту

Для перекладу пенсійних виплат на банківську карту не потрібно звертатися в ПФУ. За словами Музиченко, механізм переоформлення досить простий.

Щоб перевести пенсію на банківську карту, необхідно тільки обрати банк і відкрити в ньому рахунок. Інформацію про цей рахунок банк автоматично направить до органу, який забезпечує виплату пенсії.

Хто зможе отримувати пенсію на дому з 1 вересня

У постанові Кабміну зазначено, що механізм виплати пенсій змінять не для всіх. Як і раніше отримувати пенсію та інші соціальні виплати за місцем проживання зможуть:

  • люди з інвалідністю I групи,

  • особи, які за висновком лікарсько-консультативної комісії не здатні до самообслуговування і потребують постійного стороннього догляду,

  • особи віком від 80 років.

У Мінсоцполітики уточнили, що уповноважені банки за бажанням одержувачів також зможуть надавати послуги з виплати пенсій та допомог з доставкою додому відповідно до умов договорів. Доставку пенсій і грошової допомоги додому банки зможуть організовувати самостійно або залучати для цього операторів поштового зв'язку на договірних засадах.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?