Прем'єр уточнив особливості проєкту держбюджету на 2022 рік
Категорія
Економіка
Дата публікації

Прем'єр уточнив особливості проєкту держбюджету на 2022 рік

Прем'єр уточнив особливості проєкту держбюджету на 2022 рік
Джерело:  online.ua

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль оголосив про певні аспекти проєкту державного бюджету України на 2022 рік, серед яких, зокрема, збалансованість відповідного документа.

Джерело: LB.ua

За офіційними даними, законопроєкт про бюджет згадує надзвичайно високі показники надходжень від приватизації та надходження завдяки іншому проєкту №5600, який наразі навіть не розглянули у другому читанні.

“По-перше, прийнятий бюджет – реалістичний. По-друге, він збалансований. Минулого року бюджет був виконаний і навіть перевиконаний. Цього року бюджет виконується і перевиконується також додатковими надходженнями. Минулого року у п’ять разів був перевиконаний план приватизації. У відповідь на ваше запитання: 500 млн було від приватизації заплановано, 2,5 млрд отримано. Більше від мільярда взяли на готелі “Дніпро” і ще майже півтора – на іншій приватизації”, - уточнив Шмигаль.

Він додав, що цьогоріч в уряді існував амбітний план щодо 12 мільярдів - його підтримали на рівні Фонду державного майна попри зміни в переліку об’єктів на приватизацію.

“Зокрема, обленерго напередодні опалювального сезону. Приватизацію ОГХК перенесено на два місяці для того, щоб усі встигли зареєструватися. Охочих було 19, а зареєструватися встигли лише двоє, тому дали ще два місяці, щоб була висока конкурентна боротьба. Ми в цьому зацікавлені – тоді й ціна буде вищою. По ОГХК на кінець листопада планується аукціон. Тому поки що Фонд держмайна підтверджує виконання планів. Ми також цього чекаємо, хоча це й дуже амбітно”, - пояснив керівник Кабміну.

Водночас він згадав і законопроєкт №5600, що не був наразі підтриманий у повному обсязі з боку Верховної Ради. Перш за все документ базується на чинних нормах законодавства.

“Якщо буде прийнятий – це фінансування закладається, якщо ні – його не буде. Але ми маємо великі надії, що його все ж таки ухвалять. Він пройшов узгодження в комітеті, знайдено всі формулювання, більшість яких задовольняють комітет і зал, тому я впевнений, що 5600 ми будемо виносити в зал і просити депутатів підтримати”, - резюмував Шмигаль.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?