Шмигаль заявив про перевиконання держбюджету на 28 млрд гривень
Категорія
Економіка
Дата публікації

Шмигаль заявив про перевиконання держбюджету на 28 млрд гривень

Шмигаль заявив про перевиконання держбюджету на 28 млрд гривень
Джерело:  online.ua

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль відзначив позитивні тенденції в українській економіці. Глава Кабміну прозвітував про перевиконання бюджету і оптимістичні настрої бізнесу. 

Джерело: Facebook Дениса Шмигаля.

“Залишки на єдиному казначейському рахунку виросли у серпні в 6 разів та склали 57,5 млрд грн станом на перше вересня. Крім того, до державного бюджету за перші 8 місяців цього року надійшло на 28 млрд грн більше плану та на 106 млрд більше ніж в минулому році. Виконання бюджету відбувається за рахунок відновлення економіки, сприятливої зовнішньої кон'юнктури та більш ефективній роботі податкової та митниці”, - зазначив глава Кабміну.

Також він заявив, що за даними Національного банку міжнародні резерви України перевищили 30 млрд доларів, що є свідченням макроекономічної стабільності.

Прем’єр-міністр також зазначив, що настрої українського бізнесу (індекс очікувань ділової активності) в серпні покращились до найвищого рівня за останні 2 роки.

“За даними опитування НБУ, бізнес у серпні покращив оцінки щодо економічного стану своїх підприємств на тлі сприятливої зовнішньої кон’юнктури, високого споживчого попиту, зростання бюджетних видатків на розбудову інфраструктури та пожвавлення інвестиційної діяльності. Індекс очікувань ділової активності виріс до 53.4 пункти порівняно з 50.8 у липні”, - відзвітував Шмигаль.

Реструктуризація боргів теплокомуненерго

Також прем'єр-міністр розповів про реструктуризацію боргів теплокомуненерго. Глава уряду зазначив, що на початку 2021 року Кабмін підписав меморандум з міськими головами, де уряд взяв на себе зобов’язання провести реструктуризацію боргів теплокомуненерго за спожитий природний газ та компенсувати різницю в тарифах на тепло та гарячу воду.

Президент Зеленський вже підписав відповідний закон, і процес реструктуризації запущено, зазначив Шмигаль. Першим етапом стало створення територіальних комісій, щоб верифікувати всі борги. Наступні кроки дозволять оздоровити фінансовий стан ТКЕ та здійснити їх модернізацію. Місцева влада отримає інструмент, завдяки якому можна збалансовано вирішити питання з тарифами. Уряд більше не встановлює тарифи на тепло та гарячу воду, але допомагає місцевим керівникам, щоб такі тарифи були справедливими для людей, підкреслив глава Кабміну.

Нагадаємо, відповідно до аналізу зовнішньої торгівлі агропродовольчою продукцією (за період січень-липень 2021 року у порівнянні з аналогічним періодом минулого року) в Україні збільшився експорт та імпорт товарів усіх видів.

Читайте також:

  • Шмигаль озвучив, на що витратять 2,7 млрд доларів від МВФ.

  • У Кабміні назвали надзвичайні збитки України від окупації Криму.

  • В Кабміні розповіли, скільки землі в Україні вже продали.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?