У Кабміні назвали надзвичайні збитки України від окупації Криму
Категорія
Економіка
Дата публікації

У Кабміні назвали надзвичайні збитки України від окупації Криму

У Кабміні назвали надзвичайні збитки України від окупації Криму
Джерело:  online.ua

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль виступив із заявою під час великого саміту Кримської платформи, в якій звернув увагу на фінансові збитки України внаслідок російського вторгнення у Крим.

Джерело: саміт Кримської платформи

За словами очільника українського уряду. держава від багаторічної окупації та збройного вторгнення втратила понад 100 мільярдів доларів США.

“Україна зазнала величезних економічних втрат від окупації Криму. Загальні потенційні збитки сьогодні оцінюються експертами – більше 100 млрд доларів. Це – втрачені природні ресурси, це втрачені активи держави, це – втрачена промисловість, а головне – це негативні наслідки для людей, які потерпають від політики країни-агресора”, - оголосив Шмигаль.

Прем’єр уточнив, що наразі головне завдання української влади полягає у примусі російського агресора “почати платити за свої дії” - відповідно до рішень міжнародних судів.

Російська окупація Криму

Першим актом агресії Росії проти українського сусіда стало вторгнення військових підрозділів у Крим, що визнав сам Володимир Путін. Пізніше найманці за підтримки кадрових військовослужбовців почали повноцінну війну в Донецькій та Луганській областях.

З того часу ж тривають переговори зі стороною агресора, які за 7 років не призвели майже ні до чого крім періодичних режимів припинення вогню та обмінів полоненими.

Утім, якщо стосовно агресії на Донбасі переговори тривають, то Крим став питанням, яке російська сторона намагається підносити як табу. Неодноразово навіть на найвищому рівні у Кремлі оголошували - питання півострову “закрите”.

Водночас із заяв міжнародної спільноти можна побачити, що закритим питання окупації Криму вважають виключно у Москві.

Сам президент Володимир Зеленський, який виступив на відкритті саміту Кримської платформи, озвучив тезу, за якою окупація українського регіону на півдні триває вже безперервно 2741 день.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?