В МЗС озвучили одну з важливих державних особливостей України
Категорія
Політика
Дата публікації

В МЗС озвучили одну з важливих державних особливостей України

В МЗС озвучили одну з важливих державних особливостей України
Джерело:  online.ua

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба звернув увагу на одну державну особливість України, яка криється у спроможності подолання буквально будь-яких кризових ситуацій.

Джерело: НВ

За словами дипломата, питання готовності держави до деокупації Криму (а саме таке йому поставили на інтерв’ю) може бути частково неактуальним для України.

“Україна — дивна держава. Вона ні до чого ніколи не готова, але так чи інакше завжди здатна впоратися з тим чи іншим викликом. Ви ставите дуже слушне запитання, тому що я завжди всім кажу, що в кожному органі державної влади вже має існувати план не лише того, що ми робимо для сприяння деокупації Криму, а й того, що ми будемо робити, коли деокупація почнеться. Такий план має бути у військових, МВС, економістів, екологів, освітян, держуправлінців. Навіть якщо цей план чекатиме рік, два, п’ять, десять. У військових, у економістів, у захисників довкілля … І в цьому плані у нас дуже багато роботи”, - визнав водночас Кулеба.

Міністр нагадав, що у порівнянні з останніми 7 роками, які триває окупація Криму, саме упродовж останнього року українська влада найбільш інтенсивно готується до процесу визволення регіону.

“У нас з’явилася стратегія деокупації Криму, Міністерство реінтеграції реалізує низку програм, пов’язаних з Кримом. Ми створюємо Кримську платформу. Тобто всі ці коліщата державної машини почали крутитися, і це робить мене щасливим. А якщо ми спільно з вами створимо ще, умовно, “моду на Крим”, то люди самі захочуть долучатися”, - уточнив він.

Кримська платформа в Україні

Саміт почнеться вже у понеділок, 23 серпня. У заходах братимуть участь 44 делегації іноземних держав і міжнародних організацій, серед яких 14 делегацій високого рівня. На рівні президентів будуть представлені: Латвія, Литва, Естонія, Польща, Словаччина, Угорщина, Молдова, Словенія, Фінляндія, Європейська Рада.

На Кримський саміт приїдуть прем’єр-міністри Румунії, Грузії, Хорватії та Швеції. Від Швейцарії і Чехії візьмуть участь у Кримській платформі глави парламентів.

З Туреччини, Франції, Німеччини, Іспанії, Італії, Бельгії, Австрії, Нідерландів, Люксембургу, Ірландії, Данії, Болгарії, Чорногорії, Північної Македонії приїдуть глави МЗС. Велику Британію і Португалію представлять міністри оборони. Від США на саміт приїде міністр транспорту, від Норвегії — держсекретар МЗС.

Єврокомісію представлятиме віце-президент Валдіс Домбровскіс, НАТО — заступник генсека Мірча Джоане, Раду Європи — генсек Марія Пейчинович-Бурич, ГУАМ — Генеральний секретар Алтай Ефендієв. Делегації Нової Зеландії, Мальти, Японії, Австралії, Кіпру, Канади та Греції очолять посли цих країн.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?