Голова Євроради назвав найважливішу мету співпраці Кримської платформи
Категорія
Політика
Дата публікації

Голова Євроради назвав найважливішу мету співпраці Кримської платформи

Голова Євроради назвав найважливішу мету співпраці Кримської платформи
Джерело:  online.ua

Держави Євросоюзу продовжуватимуть політику боротьби з російською агресією проти України зокрема через невизнання протизаконної анексії Крим, стверджує голова Євроради Шарль Мішель у Києві.

Джерело: саміт Кримської платформи

За словами європейського політика, у цьому полягає мета деокупаційної політики.

“Я тут присутній для того, щоб підтвердити незмінну позицію Євросоюзу: ми не визнаємо незаконну анексію Криму і Севастополя Росією. Ми продовжуватимемо політику невизнання. Такі незаконні дії нестимуть загрозу довірі і миру… Наша мета - зробити так, щоб незаконна анексія ніколи не стала легітимізованою… ЄС також впроваджує заходи, які б допомагали Україні долати наслідки анексії”, - наголосив Мішель.

Він звернув увагу на надання Україні від Брюсселя близько 16 мільярдів євро від початку агресії 2014 року. Питання щодо Криму повинно все ще обговорюватися на найвищому рівні у міжнародній співпраці.

“Потрібно зберігати світовий порядок... Мілітаризація регіону непокоїть. Це потрібно повернути назад, ми маємо завадити Росії насильно інтегрувати півострів у свої кордони”, - додав голова Євроради.

Він брав участь у відкритті першого саміту Кримської платформи у Києві та подальших його зустрічах у понеділок, 23 серпня.

Україна та Крим

Президент Володимир Зеленський виступив із промовою на відкритті саміту. Він наголосив, що Україна зможе повернути Крим виключно завдяки співпраці з міжнародною спільнотою, яка також боротиметься з російською агресією.

“Україна спільно з вами починає писати нову главу в історії українського Криму, це глава про деокупацію. Бо саме деокупація – це кінцева мета моя, нашої держави, мета роботи Кримської платформи. Синергія наших зусиль має змусити Росію сісти за стіл переговорів про повернення нашого півострова”, - додав він.

В цілому учасниками саміту стали офіційні представники понад 40 держав, делегації складаються з посадовців різного рівня - від президентів до дипломатів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?