В Кабміні розповіли, скільки землі в Україні вже продали
Категорія
Україна
Дата публікації

В Кабміні розповіли, скільки землі в Україні вже продали

В Кабміні розповіли, скільки землі в Україні вже продали
Джерело:  online.ua

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль розповів про поточний стан з угодами продажу/купівлі української землі сільськогосподарського призначення після запуску ринку землі.

Джерело: Facebook Дениса Шмигаля.

Так, за словами міністра, наразі приватними особами було укладено відповідних договорів в кількості більше 6,5 тисяч.

Денис Шмигаль зазначає, що ринок землі, проти якого, за багатьма соціологічними дослідженнями, виступає більшість громадян України, функціонує в штатному режимі, спокійно і без конфліктів.

“Ринок землі продовжує функціонувати в штатному режимі, спокійно і без конфліктів. Кількість зареєстрованих угод вже перевищила 6,5 тисяч. Кожен може реалізувати право вільно розпоряджатися землею і все більша кількість укладених угод є свідченням, що ринок є дієвим, прозорим та працює на користь українських громадян”, - підкреслив очільник Кабінету Міністрів України.

Ринок землі в Україні

Нагадаємо, що ринок землі в Україні запущено урядом з 1 липня 2021 року, після прийняття відповідного законопроєкту у Верховній Раді України. Голосування за вільний продаж земель с/г призначення об’єднав непримиренних супротивників з різних політичних груп та партій. Проти ринку землі виступили численні громадські об’єднання дрібних фермерських господарств та середніх за розміром та доходами агропромислових компаній.

В свою чергу, головними лобістами прийнятого закону виступали великі агрохолдинги та власники найбільших в Україні земельних площ земель сільськогосподарського призначення.

Станом на сьогодні і до 2024 року, у відповідності до прийнятого закону, договори купівлі-продажу земель с/г призначення можуть укладати лише фізичні особи — громадяни України і лише з обмеженням у максимальних 100 га орної землі на одну особу.  Закон забороняє продаж землі іноземцям та продаж державної землі.

Читайте також:

  • У Кабміні розкрили очікування щодо обсягу інвестицій на тлі ринку землі.

  • В уряді розповіли про тіньовий ринок землі перед реформою.

  • Мін'юст нагадав, кого не допустять до ринку землі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?